Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Μαουτχάουζεν: Το κολαστήριο στρατόπεδο - συγκέντρωσης των Ναζί

Με τελετή μνήμης η Ελλάδα θα τιμήσει την Κυριακή 7 Μαΐου τους 3.700 Ελλήνες που έχασαν τη ζωή τους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν της Άνω Αυστρίας εξαιτίας των Ναζί, κατά τη διάρκεια του ....
Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στην τελετή στο ελληνικό μνημείο του κολαστήριου - Μαουτχάουζεν, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 72 χρόνων από την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης, θα παραβρεθούν εκπρόσωποι της ελληνικής Πολιτείας, με επικεφαλής την πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστρία, Χρυσούλα Αλειφέρη, όπως επίσης εκπρόσωποι της Κυπριακής Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον πρέσβη Μάριο Ιερωνυμίδη, φορείς και μέλη της ομογένειας, ενώ το μουσικό σχήμα της Βιέννης ‘’Οι Έλληνες’’, θα παρουσιάσει τέσσερα τραγούδια του έργου ‘’Μαουτχάουζεν’’ του Μίκη Θεοδωράκη.

Σημειώνεται ότι στην φετινή, μεγάλη κοινή τελετή στο κεντρικό μνημείο του Μαουτχάουζεν, θα παραστεί η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Αυστρίας, με επικεφαλής το νέο Αυστριακό ομοσπονδιακό Πρόεδρο, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

η συνέχεια στο http://www.onalert.gr/stories/maoutxaouzen-to-kolasthrio-stratopedo-sugkebtrwsis-twn-nazi/56182

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.