Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΤΕΛΟΣ η απεργία ΟΑΣΘ, κανονικά από Τετάρτη (όπως προβλέψαμε)


Πάλι δικαιώθηκε το makpress; Πάλι; Γράφαμε ότι την Τετάρτη έρχεται ο Τσίπρας, άρα θα βρεθεί λύση. Και βρέθηκε. Κι αυτό είναι μια ακόμη απόδειξη του ...
τι μπανανία είμαστε. Όπως με τους τροχονόμους, που είναι εξαφανισμένοι όλο το χρόνο και ξαφνικά, όταν έρχεται ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται σε κάθε γωνιά !


Κανονικά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα κυκλοφορούν αύριο Τετάρτη τα λεωφορεία - Μέχρι αύριο το πρωί αναμένεται η εκταμίευση των οφειλόμενων
Λύνουν το χειρόφρενο στα λεωφορεία τους αύριο οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, βάζοντας τέλος στην επί εννέα ημερών επίσχεση εργασίας που ταλαιπώρησε το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης.
Εξηγώντας ότι σήμερα οι εργαζόμενοι έλαβαν τις σχετικές δεσμεύσεις για καταβολή των δεδουλευμένων Μαρτίου, Απριλίου και του δώρου Πάσχα έως αύριο Τετάρτη το πρωί, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον Οργανισμό, Δημήτρης Τσερμενίδης, είπε χαρακτηριστικά: «Έχει συμφωνηθεί τα ποσά να καταβληθούν και γίνεται προσπάθεια να κλείσει οριστικά το ζήτημα αύριο το πρωί. Έτσι, σεβόμενοι την πόλη, τους εργαζόμενους και τους μαθητές, πήραμε την απόφαση να αναστείλουμε την επίσχεση εργασίας και να ξεκινήσουμε τα δρομολόγια κανονικά από αύριο».
«Πλέον, από αύριο το πρωί, απαιτούμε συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς και τα συναρμόδια υπουργεία, πέρα και έξω από τις βλέψεις του ΟΑΣΘ για να έχει εργαζόμενους σε συνθήκες γαλέρας, αφού έχουμε πρόταση για τι ακριβώς θέλουμε για τον συγκοινωνιακό φορέα και θα την καταθέσουμε», συνέχισε ο κ. Τσερμενίδης και πρόσθεσε, αναφορικά με το σχέδιο Σπίρτζη για τον νέο ΟΑΣΘ, ότι οι εργαζόμενοι «δεν φοβούνται τίποτα». «Αν μιλούν για μειώσεις, τότε να δούμε και αυτές τις μειώσεις στα κέρδη των μετόχων», συμπλήρωσε.
Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι εάν δεν καταβληθεί τελικά το ποσό που οφείλεται, τότε το ΔΣ του Συνδικάτου θα συνέλθει και πάλι, θα συνεκτιμήσει τις καταστάσεις και δεν αποκλείεται να αποφασίσει νέο γύρο κινητοποιήσεων.
Μένει η υπογραφή του ΥΠΟΙΚ
Μιλώντας στη Voria.gr, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, τόνισε ότι τη δεδομένη στιγμή οι δύο ΚΥΑ για την καταβολή των χρημάτων, η μία που αφορά στο ποσό της Διαιτησίας που κέρδισε ο Οργανισμός και η έτερη της προεκταμίευσης της επιχορήγησης για τον μήνα Ιούνιο, έχουν ήδη υπογραφεί από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζη, και αναμένεται η υπογραφή από τον Ευκλ. Τσακαλώτο ή τον Γ. Χουλιαράκη, ώστε ο ΟΑΣΘ να πάρει κλειδάριθμους και να καταθέσει, με τη σειρά του, τους μισθούς στους εργαζόμενους.