Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Επίσκεψη Ισραηλινών από το Baruch Padeh Medical Center, Poriya, στο ΓΝ Παπαγεωργίου

Σαράντα στελέχη του Νοσοκομείoυ Baruch Padeh Medical Center, Poriya, από το Βόρειο Ισραήλ, επισκέφτηκαν σήμερα το ΓΝ Παπαγεωργίου και...
ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του και τις πρωτοποριακές υπηρεσίες που διαθέτει.
Η αντιπροσωπεία δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις υποδομές του ΓΝ Παπαγεωργίου και τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζει, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να αποτελεί νοσοκομείο-πρότυπο για την Ελλάδα και την περιοχή των Βαλκανίων.
Οι εκπρόσωποι του ισραηλινού νοσοκομείου -διοικητικό προσωπικό, νοσηλευτές, νοσηλεύτριες και κοινωνικοί λειτουργοί- περιηγήθηκαν στους χώρους στου Νοσοκομείου και ενθουσιάστηκαν από τις άρτιες κτιριακές εγκαταστάσεις και την οργάνωση.
Η ομάδα των Ισραηλινών ξεναγήθηκε στο ΓΝ Παπαγεωργίου και ακολούθησε παρουσίαση του Νοσοκομείου στο αμφιθέατρο. Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για το μοντέλο διοίκησης του ΓΝ Παπαγεωργίου, τη διάρθρωσή του και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα διοικητικής φύσης και για τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του Νοσοκομείου.
Στη συνέχεια, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στην Δ' Ομαδική Έκθεση 28 εικαστικών του Τομέα Εικαστικών Παρεμβάσεων & Εφαρμογών (ΤΕΠΕ) με θέμα «Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού», που λειτουργεί στο φουαγιέ του Νοσοκομείου.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από τις θετικές εντυπώσεις που μετέφεραν στα στελέχη του Νοσοκομείου Baruch Padeh Medical Center, Poriya, συνάδελφοί τους από το ισραηλινό Νοσοκομείο Sheba Medical Center.
Στόχος της σημερινής επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των στελεχών, η ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών και η εξοικείωσή τους με διαφορετικές μεθόδους και συστήματα λειτουργίας στο χώρο της δημόσιας υγείας.
«Μας εντυπωσίασαν η υποδομή και η φιλοξενία του Νοσοκομείου, η οργάνωση και η καθαριότητα των χώρων. Φεύγουμε με τις πιο θετικές εικόνες και έχουμε σκοπό να εφαρμόσουμε κι εμείς στο νοσοκομείο μας μερικές από τις ιδέες που πήραμε από εσάς, όπως η ενασχόληση με τις τέχνες μέσα στο νοσοκομείο», δήλωσε εκ μέρους της αντιπροσωπείας ο διοικητικός προϊστάμενος του Baruch Padeh Medical Center, Poriya, Rahamin Hamos, απευθύνοντας πρόσκληση συνεργασίας και φιλοξενίας στο ΓΝ Παπαγεωργίου.

Δυο λόγια για το Baruch Padeh Medical Center, Poriya
Το νοσοκομείο είναι 318 κλινών και το προσωπικό του φτάνει τα 900 άτομα. Συνυπάρχουν Εβραίοι, μουσουλμάνοι και χριστιανοί εργαζόμενοι. Διαθέτει πανεπιστημιακά τμήματα και υπάγεται στην Ιατρική Σχολή της Γαλιλαίας- Bar Ilan University. Ηταν το πρώτο δημόσιο νοσοκομείο στο Ισραήλ που βραβεύτηκε το 2013 για την ποιότητα και την ασφάλεια που παρέχει από διεθνή επιτροπή πιστοποίησης (JCI- Joint Commission International).