Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

"Σας παρακαλούμε, βάλτε μας barcode"

Εξελίξεις στον Τύπο λόγω της καθυστέρησης να καθιερωθεί ο γραμμωτός κώδικας (barcode) για τον έλεγχο των πωλήσεων στις εφημερίδες.


Με ανακοίνωσή της μάλιστα η REAL MEDIA ενημερώνει «ότι αποσύρει τοις εφημερίδες REAL NEWS και ΕΙΔΗΣΕΙΣ από τις μετρήσεις κυκλοφορίας, αναμένοντας την εφαρμογή της αδιάβλητης μεθόδου του barcode προκειμένου να επανέλθει».
Να αναφέρουμε ότι η καθιέρωση του barcode αναμένεται από την αρχή του χρόνου, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι με τις παρούσες συνθήκες μπαίνουν «καπέλα» στις κυκλοφορίες των εφημερίδων και για αυτό ζητούν τον έλεγχο μέσω του γραμμωτού κώδικα.
Σύμφωνα μάλιστα με όσα ακούγονται στο παρασκήνιο περί «καπέλου» η αγορά των φύλλων γίνεται με τιμή πρακτορείου κι όχι περιπτέρου, ενώ η ένταση που υπάρχει τους τελευταίους μήνες ενισχύεται από την κινητικότητα, καθώς εκδοτικές επιχειρήσεις αλλάζουν πρακτορεία διανομής.
Φαίνεται λοιπόν ότι αυτή την άποψη, του «καπέλου», υποστηρίζει η REAL MEDIA και για το λόγο αυτό αποφάσισε να αποσυρθεί από τις μετρήσεις κυκλοφορίας μέχρι να επανέλθει, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η εφαρμογή του barcode, με τον οποίο θα μπορούν να ελέγχονται on line οι πωλήσεις!