Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Ευρωπαικό θερινό σχολείο: 5 χώρες, 140 εκπαιδευόμενοι στην Χαλκιδική

Το «Ευρωπαϊκό Θερινό Σχολείο» διοργανώνεται για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο από το 1ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης (Νεάπολη), στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ KA2 με θέμα:
«European Identity in Times of Crisis», και θα λάβει χώρα στην Χαλκιδική στο Κάμπινγκ “Lacara” από τις 28/4/2017- 7/5/2017.
Στο «Ευρωπαϊκό Θερινό Σχολείο» συμμετέχουν 5 σχολεία και φορείς της Εκπαίδευσης Ενηλίκων με 140 εκπαιδευόμενους-ες και εκπαιδευτικούς απόΓερμανία, Δανία, Ολλανδία, Ισπανία και Ελλάδα.
Σκοπός του «Ευρωπαϊκού Θερινού Σχολείου», το οποίο θα διαρκέσει 8 ημέρες, είναι η ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ταυτότητας στην Περίοδο της Κρίσης μέσω της Τέχνης. Θα πραγματοποιηθούν καθημερινά 11 εργαστήρια από επαγγελματίες καλλιτέχνες στον χώρο του Θεάτρου, του Χορού, της Μουσικής, της Αισθητικής Αγωγής κλπ.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί, το Σάββατο, 6/5/2017, με την παρουσίαση όλων των Εργαστηρίων και την διαδραστική Θεατρική Παράσταση Playback από την Ομάδα «ΗΧΩ», στο Θέατρο του ΕΠΑΛ Νικήτης.
Έχουμε την βαθιά πεποίθηση ότι η συνεύρεση και η καθημερινή διάδραση ανθρώπων διαφόρων χωρών που προέρχονται από διαφορετικές κουλτούρες μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην άμβλυνση της ξενοφοβίας, των διακρίσεων και του ρατσισμού και να καλλιεργήσει τις ιδέες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ανεκτικότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Με μεγάλη χαρά προσκαλούμε όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος και του Θερινού Σχολείου.
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.