Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Η είδηση της ημέρας είναι το απίστευτο καραγκιοζλίκι 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Μόλις πριν μια βδομάδα, οι 28 νενέκοι κλήθηκαν ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ, να ψηφίσουν για το άρθρο 56 του 4ου Μνημονιου. Και βροντοφώναξαν: ΝΑΙ ! αφού πρώτα....
ψήφισαν ολόκληρο το νομοσχέδιο και επί της αρχης, λέγοντας "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ".  Οι μνημονιακοί νενέκοι.

Σήμερα, ζητούν να καταργηθεί !

Ξέρετε πού είναι το σοβαρό θέμα;
Ότι αυτοί οι νενέκοι, δεν ήθελαν να ψηφίσουν το 56, επειδή αφορά εκλογική πελατεία τους, δηλαδή "αδιόριστους εκπαιδευτικούς" (που δουλεύουν σε φροντιστήρια κι είναι σε ποσοστό πάνω από 50% Συριζαίοι).
Το ψήφισαν όμως: Ξέρετε γιατί; Για να περάσει το 4ο μνημόνιο, σκεπτόμενοι ως εξής:
"ας το ψηφίσουμε τώρα, να πάει ο Τσακαλώτος με το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στο Eurogroup, να μας μειώσουν το χρέος, να κάνουμε τη δουλίτσα μας και την επόμενη βδομάδα, το ξε-ψηφίζουμε, αφού πάρουμε τη δέσμευση των κουτόφραγκων για το χρέος, να τα ΄χουμε καλά και με τα ψηφαλάκια μας" !!!
Οι άνθρωποι είναι μπαμπέσηδες κουτοπόνηροι! Αυτοί μας εκπροσωπούν. Μας εκφράζουν;
Και προσεξτε: Δεν ζητούν να ξε-ψηφιστεί η μείωση των συντάξεων, η αύξηση φόρων κλπ, αλλά υπερασπίζονται ένα συντεχνιακό αίτημα, που αφορά 2-3 χιλιάδες άτομα: να μην μπορούν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων να απολύουν καθηγητές, όταν αυτοί κάνουν παραπτώματα !



Την κατάργηση της ρύθμισης που απελευθερώνει τις απολύσεις εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία ζητούν με τροπολογία τους 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η τροπολογία κατατέθηκε από τους βουλευτές σε ν/σ του υπουργείου Παιδείας που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα.

Ειδικότερα, οι βουλευτές ζητούν την τροποποίηση του άρθρου 56 του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη ώστε τα πειθαρχικά παραπτώματα εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών, να κρίνονται από τριμελή Επιτροπή που συγκροτείται από πρωτοδίκες και έναν εκπρόσωπο της ΟΙΕΛΕ.

Υπενθυμίζεται ότι για την συγκεκριμένη διάταξη είχε δηλώσει «παρών» η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Την τροπολογία υπογράφουν οι: Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Γιώργος Ακριώτης, Σία Αναγνωστοπούλου, Ελένη Αυλωνίτου, Άννα Βαγενά, Φωτεινή Βάκη, Γεωργία Γεννιά, Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη, Κώστας Δουζίνας, Παναγιώτα Δριτσέλη, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Νίκος Θηβαίος, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Χρυσούλα Κατσαβριά, Τάσος Κουράκης, Πέτρος Κωνσταντινέας, Ζωή Λιβανίου, Θανάσης Μιχελής, Θέμης Μουμουλίδης, Γιώργος Πάντζας, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Ανδρέας Ριζούλης, Δημήτρης Σεβαστάκης, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιάννης Στέφος, Μερόπη Τζούφη, Νίκος Φίλης.