Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

16 νεκροί στη Μόσχα από την κακοκαιρία

Ο απολογισμός των νεκρών από την καταιγίδα που έπληξε τη Μόσχα και τα περίχωρά της....
χθες Δευτέρα ανήλθε σε 16, ενώ περισσότεροι από 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν, έγινε γνωστό από Ρώσους αξιωματούχους.
Ήταν η φονικότερη καταιγίδα που σάρωσε την πρωτεύουσα της Ρωσίας έπειτα από εκείνη του 1998, όταν τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν τον θάνατο 10 ανθρώπων.
Έντεκα από τα θύματα βρίσκονταν στη Μόσχα ενώ τα υπόλοιπα 5 στα περίχωρα, επισήμαναν σήμερα Ρώσοι ερευνητές και η διοίκηση της περιοχής της Μόσχας.
Οι κάτοικοι της Μόσχας διατύπωσαν παράπονα με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν έλαβαν επαρκείς προειδοποιήσεις από τις αρχές για την καταιγίδα.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα σάρωσαν την περιοχή εν ώρα αιχμής και οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, κατέστρεψαν αυτοκίνητα και προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια στην πόλη των 12 εκατομμυρίων κατοίκων.
Το ρωσικό υπουργείο εκτάκτων καταστάσεων, εντούτοις, απάντησε στις επικρίσεις υποστηρίζοντας ότι δημοσίευσε σε ΜΜΕ και διένειμε στις τοπικές αρχές έγγραφο με συστάσεις για την καταιγίδα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.