Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Θεσσαλονίκη: Έκθεση Ζωγραφικής της Τάssαs Μπιτσάνη-Πέτρου

Εγκαινιάζεται Έκθεση Ζωγραφικής της Τάssαs Μπιτσάνη-Πέτρου, με τίτλο "Ταξιδεύοντας στο Άπειρο", με 35 έργα μικρών
, μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων σε ακρυλικό. Προλογίζει ο εικαστικός Χρήστος Βενέτης..
Εγκαίνια: Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, στις 7.00μμ.
Διάρκεια Έκθεσης: 4 -20 Μαΐου 2017
ΙΑΝΟΣ, Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη


Η έκθεση περιλαμβάνει 35 έργα μικρών, μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων σε λάδι και ακρυλικό, εμπνευσμένα από ονειρικά ταξίδια στο Άπειρο (ad infinitum), σε Νεφελώματα, Γαλαξίες και αστρικά φαινόμενα, δοσμένα με καλλιτεχνική ελευθερία και προσπάθεια απόδοσης της ομορφιάς του άπειρου και της ονειρικότητας του σύμπαντος, «Σε κάποιαν ίσως εκδρομή τού απείρου στο επ' άπειρον» (Κική Δημουλά, Απροσδοκίες)

Πρόκειται για τη 18η ατομική έκθεση της Τάssας Μπιτσάνη–Πέτρου. Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η απεικόνιση προσώπων, ο ψυχισμός τους και οι εσωτερικές καταστάσεις που απεικονίζονται σε αυτά, όπως και η απόδοση εικόνων από τη φύση, τον μικρόκοσμο και τον μακρόκοσμο. Έργα της υπάρχουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, στην «Τέχνη» Κιλκίς, στο Ίδρυμα «Μελίνα Μερκούρη» και σε άλλες ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σε Ελλάδα και Αμερική.

Γράφει η Δρ Μαρία Καγιαδάκη για τη ζωγραφική της Τάssας Μπιτσάνη–Πέτρου: «Κύριο χαρακτηριστικό των έργων της, είτε πρόκειται για προσωπογραφίες, είτε για νεκρές φύσεις, ή για συνθέσεις εμπνευσμένες από κοινωνικά ή κοσμολογικά θέματα, είναι το πάθος για το χρώμα αλλά και για την κίνηση. Δυναμικές πινελιές, με πλαστική υφή, συνθέτουν μορφές και εικόνες που μοιάζουν να φλέγονται. Η βασική εκφραστική ύλη για τη ζωγράφο είναι το χρώμα, που πάλλεται πάνω στην επιφάνεια. Το εκρηκτικό κόκκινο, το έντονο κίτρινο και το μπλε κυριαρχούν. Πρόκειται για μία δυναμική ζωγραφική που αντλεί στοιχεία από τις αρχές της αφαίρεσης».