Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΑΣΘ Γιάννης Παλαιστής

Παραιτήθηκε με επιστολή του στον Χ. Σπίρτζη ο Γιάννης Παλαιστής από τη θέση του προέδρου του Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης

Ακέφαλο είναι από την Πρωταπριλιά το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, καθώς ο πρόεδρός του, Γιάννης Παλαιστής, υπέβαλε  την παραίτησή του στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη.
Η θητεία του διοικητικού συμβουλίου του ΣΑΣΘ έχει λήξει εδώ και περίπου ενάμιση μήνα, με αποτέλεσμα στην ουσία το Συμβούλιο να μην μπορεί να πάρει αποφάσεις. Ο κ. Παλαιστής, σύμφωνα με πληροφορίες, από την τυπική λήξη της θητείας του είχε ενημερώσει το υπουργείο ότι πρέπει να γίνει είτε η αντικατάσταση η δική του και των μελών του διοικητικού συμβουλίου, είτε η ανανέωση της θητείας τους.
Ωστόσο, το υπουργείο επί ενάμιση μήνα δεν έκανε ούτε το ένα, ούτε το άλλο, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του και επαφές με την ηγεσία του υπουργείου. Έτσι, χτες έστειλε επιστολή παραίτησης στον κ. Σπίρτζη και πλέον το ΣΑΣΘ είναι ακέφαλο, χωρίς διοικητικό συμβούλιο και εν αναμονή της κατάργησης ή μετεξέλιξής του σε Ενιαία Αρχή Μεταφορών και Μετακινήσεων, κάτι, που όπως διαρρέουν από το υπουργείο αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.

Πηγή: voria.gr

Με εκείνο το νομοσχέδιο για τον ΟΑΣΘ τι έγινε;