Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Τα εγκώμια του Επιταφίου και η νεοεποχίτικη βλακεία

του Χαραλαμπου Μηνάογλου

Γιατί αλήθεια κόβονται τα περισσότερα από τα εγκώμια στις ενορίες της Εκκλησίας της Ελλάδος;

Θα πει κανείς για να συντομεύεται η ακολουθία, επειδή ο κόσμος είναι κουρασμένος και δεν αντέχει. Παρότι και αυτό ακόμη δεν θα έπρεπε να είναι το σκεπτικό ορθοδόξων ποιμένων τέτοια μέρα, εντούτοις η αλήθεια είναι πολύ χειρότερη.

Αν δει κανείς ποια εγκώμια παραβλέπονται, θα διαπιστώσει ότι πρόκειται ανάμεσα σε άλλα και για όλα τα εγκώμια που αναφέρονται στους σταυρωτές του Χριστού, δηλάδή στους αμετανόητους Εβραίους. Και δύο είναι οι λόγοι που οδηγούν πολλούς "πατέρες" σε αυτήν την επιλογή: πρώτον το γλείψιμο στους σιωνιστές "κοσμοκυρίαρχους" και δεύτερον η νεοεποχίτικη βλακεία.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν κυρίως πενηντάρηδες δεσποτάδες, πολύ φιλόδοξοι, με μοναδικό προσόν ότι είναι έτοιμοι για όλα: να τα πουλήσουν όλα, να τα φτύσουν όλα, να τα πατήσουν όλα και γενικώς να τα κάνουν όλα προκειμένου να είναι τα καλά παιδιά των αμερικανοσιωνιστών κυρίαρχων του κόσμου, όπως τους πιστεύουν οι ταλαίπωροι. Είναι αυτοί οι δραστήρια αιρετική ομάδα στην Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος που προωθεί το ξεπούλημα σε όλα τα επίπεδα: αρχιεπίσκοποι να γίνουν τα παιδιά και αν δεν υπάρχει κάν εκκλησία, τους είναι αδιάφορο.

Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι περισσότεροι και δεσποτάδες και παπάδες που λογοκρίνουν τα εγκώμια, επειδή έχουν οι δυστυχείς πιστέψει την νεοεποχίτικη προπαγάνδα ότι προκαλούν μίσος κατά των "άλλων". Ακόμη περισσότεροι είναι αυτοί που δεν πιστεύουν κάτι τέτοιο, αλλά φοβούνται γενικώς να μην βρεθούν αντιμέτωποι με εκπροσώπους της νέας τάξης πραγμάτων. Άσε, λένε, να έρθει καμία ΜΚΟ ή καμία μειονότητα να διαμαρτυρηθεί. Και μετά που να τρέχεις. Άσε να τα έχουμε καλά με την εξουσία του αιώνος τούτου του απατεώνος.

Εκεί όμως ακριβώς είναι το ζήτημα: να μην τα έχουμε καλά με την εξουσία του αιώνος τούτου, επειδή τότε είναι αδύνατον να τα έχουμε καλά με τον Κύριο. Ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσιν. Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε. Και οι ταλαίπωροι για να δικαιολογήσουν την πτώση και τον συμβιβασμό τους, εμφανίζονται να διαθέτουν περισσότερη αγάπη από τους πατέρες τόσων αιώνων που τα έλεγαν έτσι, χωρίς να σκέφτονται ποτέ νεοεποχίτικες ανοησίες. Σκέφτονται δηλαδή ότι είναι καλύτεροι από τους αγίους και τους διορθώνουν! Αυτό ξεπερνά πλέον την βλακεία· πρόκειται για φρενοβλάβεια!