Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Σόιμπλε προς Μουσουλμάνους: Αν δεν σας αρέσει η Ευρώπη, να πάτε αλλού!

Ναι, ακριβώς αυτό είπε ο Σόιμπλε. Οπότε, ας δούμε την παρουσίαση της είδησης από το Reuters και μετά, πώς τη μετέφρασε το ΑΠΕ :


Muslims who migrate to Europe should understand that there are better places for them to live if they do not want to accept the European way of life, German Finance Minister Wolfgang Schaeuble said on Wednesday.

Such migrants who do not accept Europe's way of living should be told "you have made the wrong decision", Schaeuble said during a round table discussion in Berlin.

"There are better places in the world to live under Islamic law than Europe," he added.

Turning to the euro zone, he said that if European countries want to keep the euro, they must implement the common currency's framework of joint responsibility.
http://www.reuters.com/article/us-germany-muslims-schaeuble-idUSKBN17E2JC?il=0

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Η ελληνική εκδοχή, από το newsit, δεν θα μπορούσε φυσικά να παραθέσει απλώς την είδηση, αφού χαλάει τη σούπα της Ισλαμολαγνείας. Έτσι, σπεύδει να χρησιμοποιήσει τα γνωστά κλισέ περί ξενοφοβίας και να αντιρροπήσει τη δήλωση:

Ο συνήθως εριστικός, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αυτή την φορά δεν καταπιάστηκε με το ελληνικό ζήτημα, αλλά με το μεταναστευτικό και τους Μουσουλμάνους.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, πιθανότατα ψάχνοντας “πρόσβαση” στο κοινό του ξενοφοβικού AfD, προχώρησε σε μια άκομψη δήλωση. Οι μουσουλμάνοι που μεταναστεύουν στην Ευρώπη θα πρέπει να κατανοήσουν ότι υπάρχουν καλύτερα μέρη για αυτούς για να ζήσουν αν δεν θέλουν να αποδεχτούν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε εκείνους τους μετανάστες που δεν αποδέχονται τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής θα πρέπει να τους ειπωθεί ότι “κάνατε την λάθος επιλογή”, τόνισε ο Σόιμπλε, κατά την διάρκεια μιας συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

“Υπάρχουν καλύτερα μέρη από την Ευρώπη στον κόσμο για να ζει κανείς υπό τον ισλαμικό νόμο”, πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός.

http://www.newsit.gr/kosmos/Soimple-pros-Moysoylmanoys-An-den-sas-aresei-i-Eyropi-na-pate-alloy/714320