Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Ο άνθρωπος του Λ.Ε.Α.ντερταλ

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Έξοδος και πάλι εορταστική επ’ ευκαιρία του Πάσχα. Ξεχύθηκαν στις εθνικές οδούς, αν προτιμάτε στους αυτοκινητοδρόμους, οι επί μήνες εγκλωβισμένοι στο κλεινόν άστυ, για να ξεδώσουν. Είναι και κάτι Μνημόνια με κάτι ΕΝΦΙΑ και ΔΕΗ που...
δεν σ’ αφήνουν να ξεχαστείς ρε αδερφέ και να απολαύσεις τη σίγουρη θέση στο Δημόσιο, στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, στις τράπεζες και στα λοιπά ευαγή ιδρύματα ή τη σύνταξη του ρετιρέ. Άντε και μερικοί ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν κάποιο εξοχικό και κάποιο κομπόδεμα. Οι πάρα πολλά έχοντες σε Γκτανσκ, Γενεύη, Μαλδίβες νήσους και λοιπούς εξωτ[ερ]ικούς προορισμούς.


Εκεί, όμως, στις φαρδειές λεωφόρους με τη μαύρη ακόμη, λόγω φρεσκάδας, ασφαλτόστρωση και τις πάλλευκες ακόμη διαγραμμίσεις εμφανίσθηκε ο γνωστός εξυπνάκιας που είναι και πιο βιαστικός απ’ όλους, εξ ου και νομιμοποιείται να προσπεράσει τους πάντες κινούμενος στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. Ακριβώς όπως κάνει και στην πόλη, όπου προσπερνάει όλη την ουρά αυτών που θέλουν να κάνουν στροφή δεξιά ή αριστερά, επειδή αδυνατεί να περιμένει. Ή σταθμεύει σε κεντρική λεωφόρο κλείνοντας μια λωρίδα κυκλοφορίας, για να αγοράσει τσιγάρα. Ή κάνει αναστροφή παρά την απαγορευτική πινακίδα. Άσε που παρκάρει κλείνοντας τις ράμπες των ΑΜΕΑ. Και δεν του μιλάει κανείς, πρωτίστως από κακώς εννοούμενη ευγένεια δευτερευόντως δε επειδή ο εξυπνάκιας είναι θρασύς και αψύς και μπορεί να γίνει και κανένα επεισόδιο με κλωτσομπουνίδι.

Είναι ο ίδιος πανέξυπνος που, όμως, δεν κινείται στη λεωφορειολωρίδα ακόμη και μετά την 21:00, αλλά και γιορτές και σχόλες, επειδή δεν διαβάζει πινακίδες. Τί να τις κάνει, άλλωστε; Αυτός ξέρει.

Κι’ επειδή σκέφτηκαν κάποιες ιδιοφυΐες-μανδαρίνοι ότι πρέπει να μειωθούν τα πρόστιμα για τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., ώστε να είναι εισπράξιμα, ας το πάρουν απόφαση ότι μόνον οι αυστηρές και παραδειγματικές κυρώσεις είναι σε θέση να συνεφέρουν τους αγριάνθρωπους της ασφάλτου.
Παράδειγμα: κυκλοφορείς στη ΛΕΑ ασκόπως; Καύση του αυτοκινήτου σου επί τόπου. Dura lex sed lex. Όλα τα άλλα είναι ασπιρίνες για τον καρκίνο.
http://taxalia.blogspot.gr/2012/06/blog-post_8237.html

Πάντως, οφείλω να ομολογήσω ότι αν κάποιος οδηγός προβάλει ως δικαιολογία ότι χρησιμοποίησε τη ΛΕΑ, για να εκτονωθεί επειδή άκουσε την ακόλουθη δήλωση του Δημήτρη Καμμένου, θα πρέπει να του δοθούν τα δίκηα όλου του κόσμου και να μείνει ατιμώρητος.
«Όταν κόψω τη φορολογία από το 29% στο 26% δεν έχει άμεσο αντίκτυπο σε αυτόν που στο ΑΤΜ θα πάρει 40 ή 20 ευρώ λιγότερα το μήνα. Έχει όμως διότι τα παιδιά του παππού ή οποιουδήποτε τη σύνταξη την κόβω, εάν καταφέρουμε και εξηγήσουμε στον κόσμο ότι από το να έχει τη σύνταξη ο παππούς και να του παίρνει ένα 100αρικο το μήνα ο εγγονός, να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, προτιμώ να του πάρω εγώ σαν κράτος, εφόσον είμαι σοβαρό, το 100αρικο και να το κάνω εργοδοτική εισφορά, να πάω να βρω δουλειά στο παιδί για να μην πίνει φραπέ».

Δεν παίζονται ούτε οι άνθρωποι του ΑΝΕΛάντερταλ.

Σώτος – υπομονετικώς αναμένων στη διάβαση των πεζών να ανάψει ο Γρηγόρης, ενώ δίπλα μου με προσπερνούν δεκάδες βιαστικοί και πανέξυπνοι συμπολίτες-συμψηφοφόροι πάσης ηλικίας βαδίζοντας επί των διαβάσεων με αναμμένο τον Σταμάτη, επειδή η οξύνοιά τους τούς επιτρέπει να διαβλέπουν πότε κινδυνεύουν και πότε όχι από τη νόμιμη διέλευση αυτοκινήτου τινός