Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Τι λέει ο ίδιος ο Νίκος Παρασκευόπουλος για το "νόμο Παρασκευόπουλου"

Δήλωση του βουλευτή Ν. Παρασκευόπουλου με αφορμή τη στοχοποίηση του Ν. 4322/2015
"δεν φταίω εγώ που αποφυλακίζονται σκληροί κακοποιοί με τον νόμο μου, αλλά ...

οι συνθήκες στις φυλακές, δηλαδή ο συνωστισμός" !
(σ.σ.makpress : δηλαδή αν ο Μολδαβός δολοφονος ήταν σε κελί 2 ατόμων κι όχι 4 θα δούλευε σε μπουγατσάδικο ως τίμιος βιοπαλαιστής και δεν θα ξαναμπούκαρε σε διαμερίσματα, μετά την αποφυλάκισή του; Ε, τότε να τους φυλακίζουμε στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ για δυό τρεις μήνες και να βγαίνουν αγγελούδια)

Η ΔΗΛΩΣΗ:

Πρόωρες απολύσεις κρατουμένων από τις φυλακές έχουν εισαχθεί εδώ και 100 χρόνια στη χώρα μας με τον Ν. 811/1917.
Κατά καιρούς γίνονται συντμήσεις του ελάχιστου χρόνου παραμονής, είτε με πάγια είτε με προσωρινή ισχύ.
Τα ποσοστά υποτροπής αποφυλακιζομένων δυστυχώς παντού υπερβαίνουν την εγκληματικότητα του γενικού πληθυσμού.
Επίσης είναι κατανοητό σε όσους κατ' ελάχιστον παρακολουθούν τα ζητήματα αντεγκληματικής πολιτικής, αλλά και το αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ, ότι η υποτροπή στο έγκλημα είναι προϊόν πολύ περισσότερο των συνθηκών κράτησης (συνωστισμός, αργία ή αντίθετα προγράμματα απασχόλησης και επανένταξης) και πολύ λιγότερο κάποιων αυξομειώσεων της διάρκειας της ποινής.
Καινούριο φαινόμενο όμως είναι ο άκρατος λαϊκισμός, να προβάλλονται τα κρούσματα υποτροπής ως έργα ενός συγκεκριμένου νομοθετικού παράγοντα.
Να αποσιωπώνται οι γενικές διαστάσεις, οι καταδίκες της χώρας λόγω της συμφόρησης, τα όντως σοβαρά, κοινωνικά και οικονομικά αίτια και οι διεθνείς διαστάσεις του οργανωμένου εγκλήματος και να επικρατούν η αφέλεια και η τυφλή αγανάκτηση.
Αρκούν λίγα δευτερόλεπτα σκέψης και κοινής λογικής, ώστε να καταπέσει η προπαγάνδα.

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.