Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

"Κάποιος να σπάσει την πλαστική φούσκα μέσα στην οποία ζει ο Μπουτάρης"


Από τη Δημοτική Παράταξη «Εντάξει», σχετικά με τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης για την καθαριότητα της πόλης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Κάποιος πρέπει να σπάσει την πλαστική φούσκα μέσα στην οποία ζει και κινείται στην πόλη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μήπως και ανακαλύψει την πραγματικότητα.

Όσον αφορά τον αντιδήμαρχό του, του θυμίζουμε ότι βρίσκονται στη διοίκηση πάνω από έξι χρόνια κι όχι μόλις τρία όπως, προφανώς, θα ήθελε. Όσο για τα βήματα που λέει ότι έγιναν στον τομέα της καθαριότητας, τα βλέπει όλη η πόλη: Είναι βήματα προς τα πίσω».

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


Μπουτάρης: «Από τις πιο καθαρές πόλεις της Ελλάδας η Θεσσαλονίκη»

«Η Θεσσαλονίκη είναι από τις πιο καθαρές πόλεις της Ελλάδας»", υποστήριξε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στο δημαρχιακό μέγαρο για θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης.

«Από την ημέρα που αναλάβαμε έχουμε το μόνιμο ρεφρέν της αντιπολίτευσης πως η πόλη είναι βρώμικη. Εγώ θα πω πως όχι δεν είναι βρώμικη, αλλά είναι από τις πιο καθαρές πόλεις της Ελλάδας. Βέβαια, δεν φτάνει η δική μας προσπάθεια χρειάζεται και η ουσιαστική συμμετοχή των δημοτών», είπε ο κ.Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στους διαγωνισμούς καθαριότητας τονίζοντας πως «μπουκώσαμε από σκάνδαλα τα τελευταία χρόνια. Το προσωπικό δουλεύει σχεδόν με αυταπάρνηση, είναι πολύ λιγότερος αριθμός από αυτόν που ήταν στην αρχή, δουλεύουν πολλές φορές απλήρωτοι, όπως οι παρατασιούχοι που έχουν να πληρωθούν τρεις μήνες».

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχε και ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Θανάσης Παππάς, ο οποίος έκανε έναν απολογισμό του έργου του από το 2011 οπότε και ανέλαβε. «Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη καθαρή και πόλη της ανακύκλωσης. Όλοι οι συντελεστές δείχνουν πως υπάρχει πλήρης ανατροπή της κατάστασης. Δεν μπορείς σε λύνεις τα προβλήματα ως δια μαγείας. Η πραγματικότητα λέει ότι έχει συντελεστεί ένα έργο», υποστήριξε ο κ.Παππάς.

Ο πρώην αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στους διαγωνισμούς καθαριότητας και σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «σκιές» και «σκάνδαλα». «Το ανεπίτρεπτο είναι πως οι δυσλειτουργίες να έρχονται στο ίδιο ύψος με τα σκάνδαλα του Παπαγεωργόπουλου. [...] Δεν μπορεί να χωνέψει ανθρώπου νους αυτό το πράγμα. Εκεί που υπάρχει δόλος και οικονομικό έγκλημα να γίνεται ταύτιση με αυτές τις προβληματικές, ενδεχομένως ίσως σε ορισμένα σημεία καταστάσεις, τρεχούσης φύσεως διαγωνισμών».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς, στα χέρια του οποίου πέρασε το «χαρτοφυλάκιο» της καθαριότητας, είπε πως «ξεκινήσαμε σχεδιασμό για την ανακύκλωση, τα πράσινα σημεία, την κομποστοποίηση», ενώ δεσμεύτηκε πως στα μέσα Μαϊου θα ενημερώσει πιο αναλυτικά για τα θέματα της καθαριότητας.

Την Μ.Τετάρτη αναμένεται να πληρωθούν οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα

Την Μ.Τετάρτη αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των 694 απλήρωτων συμβασιούχων του δήμου Θεσσαλονίκης τα «έναντι 1000 ευρώ, μετά την προσωρινή διαταγή που τους χορήγησε το πρωτοδικείο. Αυτό ανέφερε ο γενικός γραμματέας του κεντρικού δήμου, Θωμάς Ψαρράς, υποστηρίζοντας πως μετά από διευκρίνιση, τα 1000 ευρώ, που θα δοθούν στους συμβασιούχους (παραμένουν απλήρωτοι τρεις μήνες) θα είναι «καθαρά».

Σύμφωνα με τον κ.Ψαρρά, το τμήμα μισθοδοσίας εξέδωσε τη μισθολογική κατάσταση, η οποία αύριο το πρωί θα αποσταλεί στην επίτροπο για να την υπογράψει.