Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Όταν το ψάρι βρωμάει από ....τα πόδια στο Δήμο θεσσαλονίκης

Με αφορμή την προχθεσινή αθωωτική απόφαση για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο στο θέμα της παγίας και την καταδίκη μιας υπαλλήλου του Δήμου Θεσσαλονίκης για.....
το ίδιο θέμα, πολλοί έσπευσαν να ισχυριστούν ότι «το ψάρι βρωμάει απ΄το κεφάλι» σε ότι αφορά την διοικητική «διαχείριση» στο δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας.

Δηλαδή αποκλείεται το ψάρι να βρωμάει από τα…ποδια;

Το σύντομο αφήγημα που ακολουθει έχει σχέση με την προσπάθεια που έκαναν κάποιοι δημότες να επιλύσουν ένα «προβληματάκι» μέσω της ιεραρχίας των δημοτικών τεχνικών υπηρεσιών χωρίς να εμπλέξουν δημοτικούς συμβούλους , αντιδημάρχους η ακόμα και τον δήμαρχο.


Πριν από καιρό δημιουργήθηκε μια «τυφλή» διάβαση πεζών στην οδό Βενιζέλου 45, έξω από το παλιό Δημαρχείο η όποια «σκόνταφτε» σε μια κολώνα δημοτικού φωτισμού, σ΄ένα σιδερένιο κοντάρι πινακίδας του ΚΟΚ και σ΄ένα… δέντρο! 

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε αποκαλύπτει το απαράδεκτο ή αν θέλετε το αστείο της κατάστασης. Η διάβαση αυτή των πεζών δημιουργήθηκε προφανώς βιαστικά στο πλαίσιο λειτουργίας των εργοταξίων του μετρό. Μετά από διαμαρτυρίες των περιοίκων, δημιουργήθηκε μια νέα διάβαση με κανονικές προδιαγραφές στην ιδία ευθεία, σε απόσταση λίγων μέτρων από την πρώτη.

Και η προβληματική διάβαση των πεζών; Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να την καταργήσει. Έστειλαν οι περίοικοι τον Ιανουάριο 2017 σχετικό έγγραφο στην Τροχαία η όποια δήλωσε αναρμοδιότητα και διαβίβασε το θέμα στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκη, τμήμα Οδοποίας και Οδικής Σημανσης. Όπως ήταν φυσικό, η διευθύντρια της Διευθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων κατανόησε την αναγκαιότητα της άμεσης κατάργησης της προβληματικής αυτής διάβασης επί της οδού Βενιζέλου 45 κι έδωσε εντολή στον αρμόδιο εργοδηγό να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.

Από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα, επί τρεις μηνες, ο αξιότιμος αυτός δημοτικός υπάλληλος κωλυσιεργούσε, προφασιζόμενος τη μία ότι έχει παγετό, την άλλη ότι δεν υπάρχει μαύρο χρώμα για την κάλυψη της διάβασης, μια άλλη φορά ότι βρέχει, μετά ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα συνεργεία, ώσπου έφθασε να πει ότι δεν είναι αρμοδιότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης!

Να λοιπόν γιατί μερικές φορές το ψάρι βρωμάει από τα…ποδια! Και καλείται τώρα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θ Παπάς που έχει να επιδείξει άμεσα και αποτελεσματικά αντανακλαστικά, να δώσει λύση σε ένα τοπικό πρόβλημα με σημειολογική σημασία.

ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ