Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Στα χέρια του Μαρινάκη η Νότιγχαμ

Nottingham Forest's owner Fawaz Al Hasawi has agreed a deal to sell the club to the current Olympiakos owner Evangelos Marinakis
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα είναι σύντομα ο νέος ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Το βρετανικό SkySports (http://www.skysports.com/football/news/11727/10854673/fawaz-al-hasawi-agrees-deal-to-sell-nottingham-forest) μετέδωσε ότι ο νυν «ισχυρός άνδρας» του αγγλικού συλλόγου, Φαουάζ Αλ Χασάουι, πήρε την απόφαση να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στον Έλληνα εφοπλιστή.
Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την υπόθεση τακτοποιούν τις τελευταίες λεπτομέρειες της αγοραπωλησίας, ενώ έχουν ήδη υποβληθεί στη Λίγκα τα απαραίτητα έγγραφα.
Στο ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου αναφέρεται ότι ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει αρκετές καταγγελίες για στημένα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος και υπάρχουν συγκρουόμενες αναφορές για το αν όλες αυτές οι κατηγορίες έχουν «εξαφανιστεί» ή, ακόμη δεν έχουν επιλυθεί.
Το ενδιαφέρον του Βαγγέλη Μαρινάκη για την αγορά της Φόρεστ δεν είναι «φρέσκο», αλλά χρονολογείται από πέρυσι το καλοκαίρι, όταν κι αναγκάστηκε να αποσυρθεί για λίγο προκειμένου να «καθαρίσει» το όνομά του στα ελληνικά δικαστήρια.
Τον περασμένο Ιανουάριο έγινε προσπάθεια εξαγοράς της Νότιγχαμ από Αμερικανικό όμιλο, αλλά δεν προχώρησε για διάφορους λόγους.
Η συμφωνία, με βάση πάντα το SkySports, δεν εξαρτάται από το αν ο σύλλογος θα παραμείνει ή όχι στην Championship, καθώς δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε η Φόρεστ βρίσκεται στην 20ή θέση, μόλις τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.