Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης τίμησε την Ηπειρώτισσα Μάνα του Στρατιώτη, Καλλιόπη Λύκα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης ως εκπρόσωπος της ηπειρωτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, έχοντας ....
συναίσθηση της αποστολής του απέναντι στον πολιτισμό ,αισθάνεται ότι δεν πρέπει να αφήσει ανεξόφλητο το χρέος του για την πραγματοποίηση του οράματος του , δηλαδή να ξαναζωντανέψουμε ως Ηπειρώτες ,ως Έλληνες ,τις πολύτιμες αξίες του παρελθόντος και να τις προβάλλουμε ανανεωμένες, συμβάλλοντας έτσι στον πολιτισμό. Η επιστροφή στο παρελθόν δεν είναι οπισθοδρόμηση . Είναι δίδαγμα ζωής.

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης ως Συντονίστρια των ΙΠΟΣΘΕΣ – Ιστορικών Πολιτιστικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης – πρωτοστατεί ώστε , αυτά τα σωματεία να αναδειχθούν σε σχολεία πολιτισμού και εστίες εθνικοκοινωνικού έργου και ανιδιοτελούς προσφοράς.

Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 με ιδιαίτερη συγκίνηση και υπερηφάνεια , καλωσορίσαμε στην Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης που είναι το προκεχωρημένο φυλάκιο του Ηπειρωτισμού-Εθελοντισμού στην Βόρειο Ελλάδα από το 1940 έτος ίδρυσης της από τον σοφό αντιστασιακό διεθνούς φήμης επιστήμονα Περικλή Βιζουκίδη και επί 77 χρόνια συνεχώς, τον Αντιστράτηγο ε.α. Ιωάννη Ζούκα Επίτιμο Διοικητή Γ΄ Σώματος Στρατού-NDC-GR, ο οποίος μας έκανε την τιμή να αποδεχθεί την πρόσκληση μας να είναι ο ομιλητής στην εκδήλωση τιμής και μνήμης της Ηπειρώτισσας Μάνας του Στρατιώτη Καλλιόπης Λύκα , με τη συμπλήρωση 35 ετών από την εκδημία της.
Ο Στρατηγός Ζούκας ήταν απλά, σ υ γ κ λ ο ν ι σ τ ι κ ό ς.
Στην κυριολεξία, απνευστί και χωρίς χειρόγραφα παρουσίασε τα γεγονότα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με λεπτομερείς αναφορές στην Ελληνική Συμμετοχή, μεταφέροντας νοερά ,το εκλεκτό ακροατήριο, στον τόπο και τον χρόνο που γράφηκε μια ακόμα σελίδα της Ελληνικής ιστορίας.
Ο πυκνός, καθαρός και εύστοχος λόγος του ,είχε τόση απήχηση στην ψυχή μας γιατί αγκιστρώθηκε στην μνήμη μας ,ειδικά η αχάριστη συμπεριφορά του ελληνικού κράτους προς την ηλικιωμένη ασθενή Καλλιόπη Λύκα που δεν της επετράπη η νοσηλεία στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Χαιρετισμό απηύθυναν : ο πρόεδρος ΔΣ Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης π.Μηνάς Βασάκος και ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, π. Θεόφιλος.
Μαζί με τους Ηπειρώτες και τις Ηπειρώτισσες, μετά το παρατεταμένο χειροκρότημά τους , συνεχάρησαν δια χειραψίας τον εκλεκτό ομιλητή οι εκπρόσωποι των θρησκευτικών, στρατιωτικών, πολιτικών αρχών, συλλόγων και οργανώσεων της Θεσσαλονίκης που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Χορηγός Εκδήλωσης: Αθηνά Τοτοκώτση στη μνήμη του ευεργέτη της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης Βασίλη Γκέλη.
Χορηγοί Επικοινωνίας:
Εφημερίδα Ιωαννίνων ''Πρωϊνός Λόγος'',
www.tzourlakos.com/
www.makpress.blogspot.gr/
www.thessalonikimas.gr/
www.apirotan 1940.gr/
Τα μέλη της Ηπειρωτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και οι φίλοι της Ηπείρου θα έχουν την δυνατότητα και σε μελλοντικές δράσεις της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης , με την παρουσία τους να συμβάλλουν στην απόδοση των οφειλομένων τιμών στους ήρωες και τις ηρωίδες της σύγχρονης ιστορίας του Ελληνικού Έθνους.

εκτενές φωτορεπορτάζ στο
http://apirotan1940.blogspot.com