Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Ο Νάσος Θεοδωρίδης κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Η καθιερωμένη επετειακή εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που διοργανώνει....
η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Πλατεία Αγίας Σοφίας με κεντρικό ομιλητή τον ακτιβιστή και ακαδημαϊκό Νάσο Θεοδωρίδη.


Η εκδήλωση μνήμης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Μαΐου, στις 18.30, ενώ την ίδια μέρα και ώρα θα γίνει και η αντίστοιχη εκδήλωση στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος, με ομιλητή τον πρώην Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.


Σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των εκδηλώσεων μνήμης ο πρόεδρος της ΠΟΕ, Χρήστος Τοπαλίδης επισήμανε ότι η παρουσία του κ.Θεοδωρίδη είναι ιδιαίτερα σημαντική και συμβολική, καθώς «χρόνια τώρα δίνει τον αγώνα για την αναγνώριση της σφαγής των Τούρκων από το συρφετό Αρμενίων, Σελτζούκων, Γεωργιανών και Λαζών, που αυτοαποκαλούνται πόντιοι» (περισσότερα εδώ).

«Το ζήτημά τη διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων δεν απασχολεί μόνο τους Έλληνες ποντιακής καταγωγής και δεν τίθεται υπό πρίσμα εθνικιστικό, είναι χρέος μας απέναντι στην ανθρωπότητα, υπηρετούμε το διεθνές δίκαιο και τις πανανθρώπινες αξίες και έχουμε συμμάχους σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο, ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και Τούρκοι», ανέφερε ο κ.Τοπαλίδης.