Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

« Φωτιά» οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή στην Βενεζουέλα.

Τέσσερις χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Καράκας μετά την απόφαση απαγόρευσης...
κατοχής δημόσιου αξιώματος για 15 χρόνια που επιβλήθηκε στον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Ενρίκε Καπρίλες.

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν όταν μια ομάδα οπαδών του προέδρου Νικολάς Μαδούρο προσπάθησαν να παρέμβουν στους διαδηλωτές που διαμαρτυρόταν κατά της κυβέρνησης.

Μια ομάδα διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο χώρο του Ανώτατου Δικαστηρίου έριξαν πέτρες και μολότοφ στο κτήριο.

Δυο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν.

Ακολούθησε σκληρή παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων , οι οποίοι προχώρησαν στην χρήση δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών με αποτέλεσμα να τραυματισθούν 17 άτομα.

Στις 31 Μαρτίου τις νομοθετικές αρμοδιότητες της Εθνοσυνέλευσης ανέλαβε το φιλικό προς τον πρόεδρο της χώρας Μαδούρο Ανώτατο Δικαστήριο. Το Ανώτατο Δικαστήριο αναγκάσθηκε να ανακαλέσει την απόφαση του έπειτα από τις σκληρές επικρίσεις που δέχθηκε από το εσωτερικό της χώρας και από το εξωτερικό.

Οι διαδηλωτές υποστηριχτές της αντιπολίτευσης θεωρούν υπεύθυνο τον πρόεδρο Μαδούρο για την οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα και απαιτούν την διεξαγωγή το συντομότερο δυνατό των πρόωρων εκλογών.

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.