Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Αυξάνονται οι "εισαγωγές" παράνομων μεταναστών από την Τουρκία

Συνολικά 205 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν σε ένα 24ωρο, από χθες, Μ. Τετάρτη, κι έως σήμερα το πρωί στα....
νησιά του βορείου Αιγαίου όταν από την αρχή του Απριλίου μέχρι και χθες το πρωί. Σε 11 δηλαδή μέρες και στα τρία νησιά είχαν περάσει μόλις 221.

Συγκεκριμένα στη Λέσβο πέρασαν 46, στη Χίο 121 και στη Σάμο 38, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές σήμερα βρίσκονται 8.678 αντί των 8.534 άτομα που ήταν χθες. Από αυτά, 3.250 είναι στη Λέσβο, 3.672 στη Χίο και 1.756 στη Σάμο.

Ας σημειωθεί ότι χθες 21 μετανάστες, που εισήλθαν παράνομα στη χώρα, επαναπροωθήθηκαν από το λιμάνι της Μυτιλήνης στο λιμάνι του Δικελί της Τουρκίας σε εφαρμογή της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Ήταν όλοι άνδρες, από τους οποίους τέσσερις από το Πακιστάν, εννέα από την Αλγερία, τέσσερις από το Μπαγκλαντές, δυο από τη Γκάνα, ένας από το Αφγανιστάν και ένας από το Μαρόκο.

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.