Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Αλεξης Τσίπρας; "Δεν φέρνω ΚΑΝΕΝΑ μέτρο αν δεν μου μειώσετε το χρέος"

Τον τρολάραμε αρκετά τον Πρωθυπουργό, από τον περασμένο Νοέμβριο, που άρχισε αυτές τις ηρωικές ....φανφάρες ή πιο απλά λεβεντομαλακίες. Φυσικά, υπέγραψε και το 4ο μνημόνιο (άντε 3 plus το βάφτισαν οι δημοσιογράφοι) και...
θα φέρει ξανά "μέτρα" στη Βουλή και θα τα ψηφίσουν αυτά τα γελοία ανθρωπάκια, που μας τάιζαν Τσεγκεβάρες, Βελουχιώτηδες και Μελιγαλάδες και όταν πήραν μια καρεκλίτσα, έγιναν οι χειρότεροι θλιβεροί χεσμένοι μικροαστοί, που και τη μάνα τους θα πουλούσαν για να κρατήσουν τα προνόμια της εξουσίας, δηλαδή τη Γραμματέα που τους υποκλίνεται όταν μπαίνουν στο γραφείο τους και αισθάνονται επιτέλους πετυχημένοι.

Άλλοι θα μιξοκλαίγονται ότι το κάνουν με πόνο καρδιάς, άλλοι θα υποτιμούν τη νοημοσύνη του κοσμάκη λέγοντας ότι θα υπάρξουν και "κοινωνικά μέτρα" κι άλλοι θα κρύβονται, μέχρι να συνηθίσει ο λαός και αυτό το ....αγγούρι, γνωρίζοντας ότι ο λαός ξεχνάει πολύ εύκολα. 

Ήδη, η πλειοψηφία των Ελλήνων ξέχασε αυτό το πολύ βασικό που γράφουμε στον τίτλο: ότι ο Τσίπρας ξέχασε την "δέσμευση" του ότι δεν πρόκειται να ξαναψηφίσει "μέτρα" αν δεν γίνει κούρεμα του χρέους, το οποίο δεν είναι βιώσιμο. Το χρέος παραμένει μη βιώσιμο, ο Τσίπρας έκανε μια ακόμη κωλοτούμπα από τις αμέτρητες που έχει κάνει και το μόνο που θα μείνει από την όλη αυτή γελοία παράσταση, είναι αυτό που μένει πάντα: λιγότερα λεφτά στην τσέπη του κοσμάκη, τον οποίο έχουν ξεζουμίσει οι κάθε λογής "αντιμνημονιακοί" στα λόγια και νενέκοι στην πράξη.

Όλες οι ηρωικές και γενναίες εξαγγελίες τον πολιτικών, καταλήγουν νομοτελειακά, στην αύξηση των φόρων που πληρώνει η μάζα... Ό,τι και να λένε, στο τέλος, απλά αυξάνονται οι φόροι και τίποτε άλλο. Καμία "μεταρρύθμιση", καμία "σαρωτική αλλαγή", καμία "αναδιοργάνωση".

Όλα καταλήγουν σε αύξηση φόρων. Άλλωστε είναι το πιο εύκολο και η νέα μορφή "αριστεράς" η λεγόμενη και "Νατοϊκή" είναι εξπέρ στα εύκολα. Κάνουν μόνο εύκολα και ποτέ κάτι δύσκολο, από το οποίο κινδυνεύουν να εισπράξουν και καμιά φάπα. Ο ορισμός της "κότας" στην πολιτική: στους ισχυρούς κάνουμε τουμπεκί για να μη θυμώσουν και ξεσπάμε στην τσέπη του κυρίαρχου λαού μαλάκα.
Φ.Μ.