Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ’

Το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών ‘’Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης’’ (ΚΕ.ΑΣ.Μ.) πιστό στην αφοσίωσή του για την ανάπτυξη των ...
ανθρωπιστικών επιστημών στην Ελλάδα ως μοχλό για την αναβάθμιση της κριτικής σκέψης των πολιτών, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα την κλασική παιδεία και τα αρχαία ελληνικά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθείτηνΤετάρτη 26 Απριλίου 2017, στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Οδός Εθνικής Αμύνης 3) με ώρα προσέλευσης κοινού 18.30 μ.μ. Ομιλητές και οι αντίστοιχεςθεματικέςτουςστηνεκδήλωση θα είναι οι κ.κ.:

• ΧρήστοςΤσαγγάλης, ΚαθηγήτηςΑρχαίας ΕλληνικήςΦιλολογίας τουΤμήματοςΦιλολογίας τουΑ.Π.Θ. και ΔιευθυντήςτουΤομέα Κλασικών ΣπουδώντουατνίστοιχουΤμήματος, μεθέμα: “Η αναβάθμισητωνκλασικών σπουδώνστηνδευτεροβάθμια εκπαίδευση: διαπιστώσεις και προτάσεις.”

• Άννα Λάμαρη, ΛέκτωρΑρχαίας ΕλληνικήςΦιλολογίας στοΤμήμα Φιλολογίας του Α.Π.Θ. μεθέμα: “Οικλασικές σπουδέςστηνδευτεροβάθμια εκπαίδευσηεκτόςΕλλάδας: η περίπτωσητουΗνωμένου Βασιλείου.”

• Ιωάννης Π. Χουντής, ΠρόεδροςΚέντρουΑστικήςΜεταρρύθμισηςμεθέμα: “Τα Αρχαία Ελληνικάμέσα από τα μάτια τωννέων: αναμόρφωση και προοπτική.”

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης, κ. Ιωάννης Παπαγεωργίου.

Θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης, ενώ θα γίνουν δεκτές και ερωτήσεις από το κοινό στο δεύτερο μέροςτης συζήτησης.

Πληροφορίες: Θωμάς Χ. Μαρκόπουλος, Υπεύθυνος Γραφείου Επικοινωνίας και Τύπου ΚΕ.ΑΣ.Μ. email: thom.markopoulos@yahoo.gr