Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Αλέξη, σκέφτεσαι εκλογές και τακτοποιείς το γήπεδο της ΑΕΚ;

Ακόμη μία περίπτωση έλλειψης σοβαρότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναδείχθηκε μετά την θετική εξέλιξη για το ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ.


ΔΕΛΤΟ ΤΥΠΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ

Ν. Κακλαμάνης: «Χαίρομαι για την ΑΕΚ, λυπάμαι για τη λειτουργία της κυβέρνησης»

Στις 05/04 ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεώργιος Σταθάκης, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, για το εάν προτίθεται να παρέμβει ώστε να εξασφαλισθεί η κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, δηλώνει αναρμόδιος, αναφέροντας: «Επειδή η συγκεκριμένη ερώτηση θέτει ζητήματα παρέμβασης της πολιτείας, σας γνωρίζουμε ότι οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικής Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων/ ΥΠΕΝ περιορίζονται στα οριζόμενα από το θεσμικό πλαίσιο της πολεοδομικής νομοθεσίας και ως εκ τούτου το περιεχόμενο της ερώτησης εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της».

Σήμερα, μόλις δύο (2) ημέρες μετά, η κυβέρνηση, με τις υπογραφές πέντε υπουργών (μεταξύ των οποίων και ο κ. Σταθάκης), κατέθεσε, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή, τροπολογία προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα των υψομέτρων του νέου γηπέδου της Ένωσης, παρακάμπτοντας ουσιαστικά τον δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας, Άρη Βασιλόπουλο, ο οποίος ήταν αντίθετος μέχρι σήμερα για τις υψομετρικές μελέτες.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα καθώς η κυβέρνηση υιοθέτησε την πρότασή μου, καταθέτοντας τροπολογία σχετικά με την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ και κατ’ επέκταση την κατασκευή γηπέδων και άλλων ομάδων, γεγονός που αποτελεί αναμφίβολα θετική εξέλιξη αλλά λυπάμαι για την έλλειψη σοβαρότητας στον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης σε ένα ακόμα ζήτημα, που απασχολεί μεγάλη μερίδα της κοινωνίας», ανέφερε ο Ν. Κακλαμάνης.

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.