Κυριακή 30 Απριλίου 2017

ΠΓΔΜ: Με πόλεμο απειλούν Αλβανοί παραστρατιωτικοί τα Σκόπια

Είμαστε έτοιμοι να απελευθερώσουμε τη γη της Ιλλυρίδας από την κυβέρνηση του Γκρουέφκι αναφέρει ο UCK ...


Με ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα την τροπή που παίρνει η κατάσταση στα Σκόπια μετά την ανακοίνωση του Αλβανικού Εθνικού Στρατού, (UÇK-AKSH), που απειλεί με...πόλεμο τα Σκόπια για να απελευθερώσουν τα αλβανικά εδάφη του.
«Είμαστε έτοιμοι να απελευθερώσουμε τη γη της Ιλλυρίδας από την κυβέρνηση του Nicola Gruensky και των συνεργατών του οι οποίοι αντιμετωπίζουν ως ζόμπι στους Αλβανούς.
Σύντομα θα δράσουμε και θα πάρουμε εκδίκηση για τη δολοφονία τους από τους Σλαβομακεδόνες (sllavomaqedonve) για τον θάνατο των αδελφών μας στις γειτονιές Μπρόδετς και Σόποτ του Κουμάνοβο», αναφέρει η ανακοίνωση που μεταδώθηκε από ΜΜΕ των Σκοπίων.
Στο μεταξύ, η κατάσταση στη χώρα παραμένει έκρυθμη καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις έξω από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων μετά τα βίαια επεισόδια που διαδραματίστηκαν εντός της Βουλής όταν οι βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας εξέλεξαν, για πρώτη φορά, Αλβανό για πρόεδρο της Βουλής.
Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν συνολικά 42 άτομα, ανάμεσά τους και πολλοί βουλευτές της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης αλλά και των αλβανικών κομμάτων.

greece-salonika