Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Έπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο στο Σαραντάπορο - 4 νεκροί

Τραγωδία για τον ελληνικό στρατό με τέσσερις νεκρούς και μια γυναίκα τραυματισμένη από ....
την πτώση του ελικοπτέρου τύπου UH-1H, σήμερα το πρωί στην περιοχή του Σαραντάπορου στην Ελασσόνα. Η πτώση πραγματοποιήθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.
Από το πενταμελές πλήρωμα, τα τέσσερα άτομα εντοπίστηκαν νεκρά, ενώ νωρίτερα βρέθηκε τραυματισμένη η γυναίκα - αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα που επέβαινε στο ελικόπτερο.
Η γυναίκα με κάταγμα λεκάνης, μεταφέρεται με Super Puma στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για να υποβληθεί σε εξετάσεις.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, νεκροί είναι ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής.
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, το ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια των αξιωματικών

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια των τεσσάρων αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, που επέβαιναν στο ελικόπτερο που κατέπεσε σήμερα το πρωί.
«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά, εκφράζω τη βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των αξιωματικών καθώς και στην Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του ΓΕΕΘΑ για την απώλεια των στελεχών της.
Τέλος, εύχομαι ταχεία και πλήρη ανάρρωση στην Αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα».