Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Πακιστάν: Θα απογραφούν χωριστά οι Καλάς, απόγονοι του Μ.Αλεξάνδρου

Πακιστανικό δικαστήριο διέταξε τη Στατιστική Αρχή του Πακιστάν, να καταμετρήσει ξεχωριστά, κατά τη διάρκεια της απογραφής του πληθυσμού, την κοινότητα που....
θεωρείται ότι είναι απόγονοι των πολεμιστών και εισβολέων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, γράφoυν ΜΜΕ του Πακιστάν και της Ινδίας.
Οι Καλάς (Kalash ή Kalasha) είναι μια κοινότητα 4.000 κατοίκων που ζούν στις ορεινές περιοχές κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, διατηρούν τα πολιτιστικά και θρησκευτικά ήθη και διαχωρίζονται από τους εντόπιους μουσουλμάνους.
Το Πακιστάν, το οποίο κατέχει την έκτη θέση στον κόσμο σε αριθμό πληθυσμού, διοργανώνεται και πάλι μετά από 20 χρόνια απογραφή η οποία έπρεπε να είχε γίνει το 2008, αλλά ματαιώθηκε λόγω βίαιων γεγονότων στη χώρα.

Κατά την απογραφή συλλέγονται τα δεδομένα: τα άτομα και τις οικογένειες που ανήκουν στην κύρια θρησκεία, την Ισλαμική, καθώς και σε δύο άλλες θρησκείες του Ινδουισμού και του Χριστιανισμού, ενώ παραλείπονται οι μικρές θρησκευτικές ομάδες όπως οι Καλάς, όπως λέει ο ακτιβιστής Λούκε Ρεχμάτ (Luke Rehmat), απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο Ρεχμάτ και άλλοι ακτιβιστές υπέβαλαν αίτηση στο δικαστήριο ότι η κοινότητά τους πρέπει να καταγραφεί ξεχωριστά.
«Το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ μας», δήλωσε ο Ρεχμάτ.
Οι Καλάς είναι απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι οποίοι παρέμειναν στις περιοχές αυτές, μετά από την περίφημη μάχη του Υδάσπη ποταμού (326 π.Χ.) κατά του βασιλιά Πώρου του ινδικου βασιλείου Παουραβά στην Πενταποταμία.

Οι Καλάς απασχόλησαν την επικαιρότητα στην Ελλάδα, το 2009, όταν απήχθη ο δάσκαλος Θανάσης Λερούνης από τους Ταλιμπάν.


https://tribune.com.pk/story/1373974/phc-orders-govt-include-separate-column-kalash-community-census/
https://en.dailypakistan.com.pk/pakistan/include-kalash-religion-in-census-form-peshawar-high-court-directs-govt/
http://indianexpress.com/article/world/peshawar-hc-orders-government-to-include-kalash-religion-in-census-4599722/

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.