Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Διανομή συσσιτίων από το Δήμο Θερμαϊκού

Ωρε πού φτάσαμε...να υπερηφανεύονται οι Δήμοι για τα συσσίτια... Ω Ελλάς ηρώων χώρα, τι πεινάλες βγάζεις τώρα !
Ένα ακόμη βήμα στην κοινωνική πολιτική του δήμου .....
Θερμαϊκού συνιστά η λειτουργία συσσιτίων, που εντάσσονται στις δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Νεολαίας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης & Απασχόλησης.
Πιο συγκεκριμένα, εδώ και, περίπου, δύο χρόνια μοιράζονται δεκάδες μερίδες φαγητού σε άπορους συμπολίτες μας από εθελοντές που στηρίζουν την προσπάθεια που καταβάλλεται, μαγειρεύοντας τα προϊόντα που παίρνουν από το κοινωνικό παντοπωλείο, αλλά και από διάφορους χορηγούς και μεμονωμένους κατοίκους, που προσφέρουν ό,τι μπορεί να φανεί χρήσιμο για την παρασκευή ενός γεύματος.
Στη Δημοτική Ενότητα Περαίας το συσσίτιο παρασκευάζεται από τους μαθητές της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων και γυναίκες – μέλη των ΚΑΠΗ και διανέμεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη σε 42 οικογένειες.
80 μερίδες μαγειρεύονται και διανέμονται κάθε Τρίτη και Τετάρτη από εθελόντριες του ΚΑΠΗ στη Νέα Μηχανιώνα, ενώ, περίπου, η ίδια ποσότητα φαγητού προσφέρεται και στην Επανομή από μέλη του ΚΑΠΗ κάθε Πέμπτη.
Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε για το θέμα:
«Η κρίση χτύπησε την πόρτα ανεξαιρέτως κάθε Ελληνικής οικογένειας, αποδυναμώνοντας τη συνοχή και της κοινωνίας μας. Ο δήμος μας δεν μπορεί να κάθεται ως ουδέτερος παρατηρητής και με την πολύτιμη βοήθεια και τις φιλότιμες προσπάθειες των εθελοντών μας προσπαθεί να μετατρέψει, στο μέτρο του δυνατού και με τα μέσα που διαθέτει, την καθημερινότητα καθήλωσης και εξαθλίωσης αυτών των συμπολιτών μας σε καθημερινότητα δημιουργίας».

Περαία, 5 Απριλίου 2017

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.