Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Καλαφάτης: Να μη μεταφερθούν σε άλλα σχολεία οι μαθητές του 12ου Δημοτικού, έως ότου βρεθεί οριστική λύση

Να παραμείνει το 12ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στο κτίριο στο οποίο στεγάζεται αυτήν τη στιγμή, στην περιοχή του....
Μεγάρου Μουσικής, έως ότου βρεθεί οριστική λύση πρότεινε, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

«Μετά από δύο χρόνια, που πέρασαν από την ημέρα όταν για πρώτη φορά, οι γονείς των παιδιών ήρθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, βρισκόμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο –με ευθύνη της διοίκησης του Δήμου», τόνισε ο κ. Καλαφάτης. Και πρόσθεσε: «Κουράστηκαν οι άνθρωποι να ακούν για συστάσεις επιτροπών. Πρέπει να βρεθεί λύση, να γίνουν επισκευές, για να μη φύγουν οι μαθητές και βρεθούν στη μία και στην άλλη άκρη της πόλης, σε άλλα σχολεία». Κι αναρωτήθηκε «για ποιον λόγο, αν εδώ και 38 χρόνια βρίσκεται τρόπος να διορθωθούν τα τεχνικά προβλήματα, τι είναι αυτό που μας εμποδίζει να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση για ένα – δύο χρόνια ακόμη, ώσπου να βρεθεί τελική λύση».

Μάλιστα, στηλίτευσε την άποψη του δημάρχου, ο οποίος θεώρησε προσβλητική άποψη γονέων για το θέμα. «Δεν είναι δυνατόν ο δήμαρχος να θεωρεί προσβλητική την άποψη ενός ανθρώπου που έχει, μέσα στο υπάρχον κτίριο, το παιδί του. Προσβλητικό είναι αυτό που λέει η διοίκηση», τόνισε.

Τέλος, επισήμανε πως το παλιό κτίριο του σχολείου τελεί, εδώ και χρόνια, υπό κατάληψη κι έτσι δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί, ξανά, ως σχολείο. «Η διοίκηση του δήμου χωρίζει τις καταλήψεις σε καλές και κακές. Μας είπαν ότι η εν λόγω κατάληψη είναι… καλή. Ας πείσουν, λοιπόν, τους καταληψίες, να αποχωρήσουν για να χρησιμοποιηθεί το κτίριο ως σχολείο», κατέληξε.