Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

"Η Uber μας σκοτώνει" - Διαδήλωση εναντίον της εταιρείας

Η Uber είναι ένα ακόμη επιτυχημένο πρότζεκτ, που δημιούργησε ο Travis Kalanick, που ....
κατέχει πλέον το 10% των μετοχών, ενώ το υπόλοιπο διασπείρεται σε επιτυχημενους εβραίους επενδυτές, που ξέρουν να τοποθετούν τα λεφτά τους (Jack Abraham, Jeremy Stoppelman, Josh Spear, Dror Berman, David Sacks, ενώ πακέτα μετοχών κατέχουν οι Goldman Sachs, Morgan Stanley και η πανταχού παρούσα Fidelity, συμφερόντων Paulson), τους οποίους έπεισε ο δαιμονιος Travis Kalanick, απόγονος Πολωνοεβραίων και Ρωσοεβραίων προσφύγων, για το μέλλον της εταιρείας.

Οι πρακτικές της εταιρείας μεταφορών - ταξί όμως, είναι αμφιλεγόμενες: δεν ειναι μια κλασική εταιρεία ταξί, αλλά ένα λογισμικό που επιτρέπει και σε ιδιώτες να κάνουν μισθώσεις του Ι.Χ. τους, με αποτέλεσμα να δέχεται σφοδρή κριτική και μηνύσεις, σε όλο τον κόσμο.

Αυτό δεν την εμποδίζει να επεκτείνεται και να βρίσκει υποστηρικτές στο χώρο της πολιτικής, από ανθρώπους που ελπίζουν σε στήριξη της Goldman Sachs και των λοιπών ισχυρών επενδυτών της.

Σε πολλές χώρες δε, υπάρχουν καταγγελίες ότι διεφθαρμένα κυβερνητικά στελέχη, "λαδώνονται" από την Uber, για να επιτρέπουν την παράνομη λετουργία της (http://www.news24.com/SouthAfrica/News/uber-is-killing-us-protesting-metered-taxi-driver-20170310)

Στην Ελλάδα, ήδη υπήρξε η πρώτη διαδήλωση εναντίον της εταιρείας, στη Ρόδο (http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2603489/taxitzides-sti-rodo-enantia-sti-nea-dimokratia-gia-to-uber)

ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε εξηγήσεις για τη στάση του κόμματός του,


όπως έκανε και ο τομεάρχης μεταφορών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής
(http://makpress.blogspot.gr/2017/03/blog-post_229.html)

Παρόλα αυτά, παρά τις αντιδράσεις, παρά τα όσα λένε τα κόμματα, η Uber θα κυριαρχήσει στην Ελλάδα. Η Goldman Sachs δεν είναι από τς εταιρείες που χάνουν λεφτά !