Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Πάλι δικαιώθηκε τόσο τρανταχτά το makpress ; Πάλι; Πάλι γαμώτο;;;


"Ματαιώνεται η υπογειοποίηση των κάδων στη Θεσσαλονίκη"
Με σειρά ειρωνικών αναρτήσεών μας (εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ ) , που δικαιώνονται ΑΠΟΛΥΤΑ -πιο απόλυτα δεν γίνεται !- προειδοποιούσαμε για ....
το επερχόμενο φιάσκο (ένα ακόμη), με την υπογειοποίηση των κάδων, κόντρα σε όλα τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, που απλώς παρουσίαζαν τις μπαρούφες και τα "οράματα" ως πραγματικότητα. Το ίδιο έκαναν ΟΛΑ τα ΜΜΕ με το τελεφερίκ. Μόνο το makpress έγραφε από την ΠΡΩΤΗ στιγμή -κι αυτό έχει αξία, να τα λες από την πρώτη στιγμη- ότι το θέμα είναι για γέλια. Το ίδιο με τις δαγκάνες, με τους γερανούς για τα διπλοπαρκαρισμένα, τη στάθμευση με SMS και δεκάδες άλλες οραματικές μπαρούφες.


Όχι δεν είμαστε προφήτες, απλά κατανοήσαμε κάτι απλό: ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι πεθαμένος και δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό έργο, που απαιτεί κάτι παραπάνω από μια μελέτη. Στις μελέτες τα καταφερνουν, αλλά μέχρι εκεί. Συσκέψεις, οράματα, εξαγγελίες, μελέτες, αλλά όταν έρχεται η ώρα να χτίσουμε, διαπιστώνουμε ότι κανείς μας δεν ξέρει να βάζει το ένα τούβλο πάνω στο άλλο.

Από τον πολύ πολιτικαντισμό, αντιφασισμό, αντιρατσισμό, αντισημιτοφαγισμό κι άλλες θεωρητικές φανφάρες, οι διοικούντες την πόλη ξέχασαν τελείως πώς γίνεται κάτι στην πράξη. Αυτή η ρουφιάνα η πράξη, στην οποία τόσο πολύ δυσκολεύονται όλοι στην Ελλάδα. Έχουμε εθιστεί στην ατέλειωτη φλυαρία, ξεχάσαμε τελείως πώς είναι να ξεκινάς και να τελειώνεις ένα έργο. Για αυτό και έργα της πλάκας για κάθε σοβαρό κράτος, που θα τελείωναν σε ένα μήνα (π.χ. κόμβος Κ16 της περιφερειακής), αντί για ένα μήνα, κάνουν 10 χρόνια να τελειώσουν.

Δεν είναι θέμα χρημάτων, είναι ότι οι Έλληνες πολιτικοί και αιρετοί, έχουν εθιστεί στην πάρλα, τις δηλώσεις, τις συνεντεύξεις, τις εξαγγελίες και ξέχασαν πώς βιδώνεται μια βίδα. Δεν μπορούν να κάνουν το παραμικρό χειροπιαστό πράγμα. Έχουν εθιστεί στην ανάλυση του ...φασισμού και του ναζισμού στην οποία έγιναν εξπέρ και δεν μπορούν να βιδώσουν μια λάμπα.....


Η ΕΙΔΗΣΗ:
Σε ναυάγιο οδηγήθηκε άλλο ένα πολυδιαφημισμένο έργο του δήμου Θεσσαλονίκης το οποίο αφορούσε τη σταδιακή υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης. Στη σημερινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του δήμου αποφάσισε να ματαιώσει το διαγωνισμό ο οποίος είχε γίνει πριν από έναν χρόνο, με την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου, παραπέμποντας έτσι το έργο στις ελληνικές καλένδες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Πέτρο Λεκάκη, οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είχαν να κάνουν με τον υποψήφιο ανάδοχο, αλλά και με τις εμπλοκές που παρουσιάστηκαν στη διαδικασία των ενστάσεων.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΑΦΑΤΗ:
Από τη δημοτική παράταξη «Εντάξει», μετά την ατυχή κατάληξη του διαγωνισμού για την υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων που διαγράφεται στον ορίζοντα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, από τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, στο διαγωνισμό για το έργο της υπογειοποίησης των κάδων απορριμμάτων, είναι άλλο ένα δείγμα ανικανότητας της διοίκησης. Ο δήμαρχος προσωπικά και η διοίκησή του, κάθε μέρα δικαιώνουν τη ρητορική μας: Στα σοβαρά θέματα κρύβονται στα μετόπισθεν και στα ασήμαντα εμφανίζονται στην... πρώτη γραμμή, κυνηγώντας την επικοινωνία και όχι την ουσία».

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015


Μέχρι το τέλος του 2015 θα ολοκληρωθεί η υπογειοποίηση των κάδων απορριμάτων !!!


Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015


κ.Μπουτάρη, με εκείνη την υπογειοποίηση κάδων σκουπιδιών, τι γίνεται;


Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015


Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θεσσαλονίκης: "Όσοι μας κάνουν κριτική, είναι μίζεροι στην ψυχή"


Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015


Νοέμβριος αντιΔήμαρχε ! Τι γίνεται η υπογειοποίηση των κάδων απορριμάτων;


Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015


Λοιπόν; Τι γίνεται η υπογειοποίηση των κάδων απορριμάτων κ.Μπουτάρη;


Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016


Ωσαννά ! Έρχονται οι υπόγειοι κάδοι στη Θεσσαλονίκη !