Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Θαύμα: Ο Κατρούγκαλος ανακάλυψε Τούρκους ψηφοφόρους στην Ελλάδα

Έντονη δυσφορία από την Αθήνα, μέχρι την άλλη όχθη του Ατλαντικού προκάλεσε ο αν. υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος....
εν ολίγοις ανακάλυψε Τούρκους ψηφοφόρους στην Ελλάδα και δη στην Θράκη καλώντας ουσιαστικά πολιτικούς εκπροσώπους του καθεστώτος Ερντογάν να οργανώσουν κομματικές συγκεντρώσεις στη χώρα μας!

Οι δηλώσεις του... προπέτη υπουργού, σε μια περίοδο υψηλών θερμοκρασιών στο Αιγαίο και με τον Ερντογάν να επιχειρεί εξαγωγή κρίσης στην Ευρώπη προκειμένου να πολώσει το κλίμα στο εσωτερικό της Τουρκίας ενόψει του Δημοψηφίσματος, αποδοκιμάστηκαν καθολικά από κυβέρνηση και αντιπολίτευση.


Δίνοντας το μέτρο των πραγμάτων από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκος Κοτζιάς σχολίασε παγερά, αδειάζοντας μεγαλοπρεπώς τον υφιστάμενό του: «η θέση του υπουργού Εξωτερικών είναι ότι δεν μιλάει πριν του τεθούν συγκεκριμένα αιτήματα και διαδικασίες».

Ενώ, αναφερθείς στην σφοδρή αντιπαράθεση της Τουρκίας με χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, περιορίστηκε να επαναλάβει ότι «η Άγκυρα εξάγει τη νευρικότητά της», εκτιμώντας ότι «ίσως ορισμένοι κύκλοι της Τουρκίας να θεωρούν πως μια τέτοια σύγκρουση στα λόγια να βοηθά την προεκλογική καμπάνια του κ. Ερντογάν».

Είχε όμως προηγηθεί χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση της Βουλής, τόνισε πως δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να εμπλακεί στην κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης και άφησε επίσης έκθετο τον… «επισπεύδοντα» Κατρούγκαλο.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα, ο κ. Βίτσας σχολίασε αυστηρά: «Άλλο πράγμα να είναι βουλευτικές εκλογές και άλλο δημοψήφισμα. Άλλο πράγμα είναι να έρχονται στελέχη του κόμματος και να μιλάνε στην πρεσβεία ή κάπου αλλού και άλλο να έρχεται σε μια προεκλογική εκδήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ο πρωθυπουργός. Σε αυτά τα πράγματα πρέπει να υπάρχει καταρχήν συνεννόηση».