Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Εκδημία Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κυρού Σεραφείμ

Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση αναγγέλλει την.....
προς Κύριον εκδημίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κυρού Σεραφείμ. Ο εκλιπών Ιεράρχης εξεδήμησε το Σάββατο σε ηλικία 85 ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κυρός Σεραφείμ (κατά κόσμον Βύρων Στεφάνου) εγεννήθη το 1932 στο Φανάρι Καρδίτσας. Εσπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία έλαβε το πτυχίο του το 1955. Διάκονος εχειροτονήθη το έτος 1965 και Πρεσβύτερος το 1966. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και ως υποδιευθυντής και Καθηγητής του Ανωτέρου Ιερατικού Φροντιστηρίου Τήνου. Στις 31 Μαΐου 1970 εχειροτονήθη Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών και την 10ην Σεπτεμβρίου 1991 με απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ετοποθετήθη Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων.
Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κυρού Σεραφείμ θα ψαλεί σήμερα στις 13.00 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων ωρίσθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.


Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος