Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

ΤΩΡΑ: Εισβολή αναρχκών στον ΑΔΜΗΕ

Επίθεση πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής μέλη της αναρχικής οργάνωσης «Ρουβίκωνας» στα γραφεία του ...
ΑΔΜΗΕ στη συμβολή των οδών Δυρραχίου και Κηφισού.
Σε ανάρτησή του σε γνωστό αντιεξουσιαστικό site ο Ρουβίκωνας δηλώνει ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις αποδοχών στελεχών του ΑΔΜΗΕ, καθώς και για την πρόθεση της ΔΕΗ να αναθέσει σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταρείες τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Κατά πληροφορίες από την επίθεση υπέστη ζημιές ένα αυτοκίνητο του οργανισμού που ήταν σταθμευμένο έξω από το κτίριο, ενώ φθορές προκλήθηκαν και σε μια τζαμαρία των γραφείων.
Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα
«Στίς 23 Νοέμβρη 2016 ένα τετράχρονο παιδί υπέστη σοβαρά εγκαύματα και κινδύνεψε να καεί ζωντανό όταν πήρε φωτιά το σπίτι του στη Λάρισα από αναμένα κεριά. Η ΔΕΗ είχε κόψει το ρεύμα στο συγκεκριμένο σπίτι αφού η οικογένεια, όντας φτωχή, αδυνατούσε να πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματος, κάτι που γινεται κατα κόρον και σε χιλιάδες άλλες φτωχές οικογένειες.
Δύο μήνες αργότερα γίνεται γνωστό πώς ο πρόεδρος της ΑΔΜΗΕ Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης κ ο διευθύνων σύμβουλος Ιωαννης Μπλανάς έκαναν τον Δεκέμβρη του 2016 χρήση του νόμου που ψηφίστηκε στα τέλη του 2015 από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εκτόξευσαν τις μηνιαίες αποδοχές τους στα 20.000 ευρώ αναδρομικά, με αποτέλεσμα να εισπράξουν τον Δεκέμβρη του 2016 200.000 ευρώ έκαστος ώς αναδρομικές αμοιβές ενός έτους.
Ένα μήνα αργότερα, στις αρχές Μάρτη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης σε ομιλία του στη Βουλή ανακοινώνει ότι θα ανατεθεί σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρίες η διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών πρός την ΔΕΗ.
Χαρακτηριστικά ανέφερε: «αυτές οι πολιτικές των διευκολύνσεων έχουν φτάσει στα όρια τους. Έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε σε πιο αποφασιστικές μεθόδους. Θα προσλάβουμε εταιρεία με μεγαλύτερη εμπειρία στο θέμα της συλλογής οφειλομένων και διεθνή εμπειρία, έχουν συστήματα δικά τους με λογισμικά ανάλυσης της πελατείας με βάση το ιστορικό, στοιχεία ανάλυσης κατάστασης του κάθε πελάτη, πολύ πιό σοφιστικέ μεθοδους»!
Σε μια περίοδο με την ανεργία στα ύψη, που ένα τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας βρίσκεται στα όρια της φτώχειας, οι μισθοί και οι συνταξεις παραμένουν πετσοκομμένοι, τα υψηλόμισθα golden boys της ΑΔΜΗΕ τρώνε με χρυσά κουτάλια αυξάνοντας τους μισθούς τους και παράλληλα κόβουν το ρεύμα σε χιλιάδες οικογένειες.
Επιπλέον, όλοι μάζι θα απειλούμαστε από τους αληταράδες των εισπρακτικών εταιρειών για να πληρώνουμε τόσο τα λαμογια της ΑΔΜΗΕ όσο και την κρατική τηλεόραση που μας ενημερώνει για το πόσο καλά τα πηγαίνει η κυβέρνηση και η χώρα.
Στον πόλεμο που έχει κυρήξει η άρχουσα τάξη στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα δεν σκοπεύουμε να παραμείνουμε θεατές.
Με τις μικρές μας δυνάμεις θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε ένα κομμάτι από την τεράστια βία που δέχεται η τάξη μας. Για κάθε φτωχόσπιτο με κομμένο ρεύμα που καίγεται πρέπει να καίγεται κ το σπίτι ενός μεγαλοστελέχους της ΔΕΗ. Κάθε είσπρακτική που απειλεί τον κόσμο για τα χαράτσια της ΔΕΗ πρέπει να διαλύεται, όπως η ειπρακτική Σιούφα στην Καλλιθέα.
Η πόλη είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε. Ζούγκλα θέλετε, ζούγκλα θα έχετε...
ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ».