Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Θεσσαλονίκη : Φρέσκος αέρας στον Ναυτικό Όμιλο Ανοιχτής Θάλασσας

Στο πλαίσιο έναρξης της νέας ιστιοπλοϊκής περιόδου, ο Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας ξεκίνησε ...
την Τετάρτη 1 Μαρτίου μία σειρά εκδηλώσεων με θεματικές βραδιές στο εντευκτήριο του Ομίλου για μέλη του και αθλητές ιστιοπλοΐας. Η «εκκίνηση» δόθηκε με την εκδήλωση «Εκκίνηση Αγώνα: Aνάλυση του τρόπου επιλογής της» από τον Μπάμπη Ψωμιάδη, έναν από τους καλύτερους ιστιοπλόους της πόλης και ιδρυτή του χώρου ιστιοπλοϊας “It’s sailing time”. Στην παρουσίαση του ο Μπάμπης Ψωμιάδης ανέλυσε τον τρόπο επιλογής του σημείου για την καλύτερη εκκίνηση και την επιτυχημένη έκβαση ενός αγώνα. Η εκκίνηση διακρίνεται για την πολυπλοκότητα και συνθετότητά της, γεγονός που όμως της χαρίζει μια ξεχωριστή θέση στο αγωνιστικό πλάνο και την συνολική ιστιοπλοϊκή εμπειρία.

Στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή 19.01.2017, ο Ναυτικός Όμιλος Ανοικτής Θάλασσας (Ν.Ο.Α.Θ.), ανέδειξε το νέο του Διοικητικό Συμβούλιο, παράλληλα με την Γενική Συνέλευση και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποιήθηκε στo χώρο του, παρουσία μελών του.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου που απαρτίζεται από 7 τακτικά μέλη και ένα αναπληρωματικό, συγκροτήθηκε σε σώμα με την εξής σύνθεση:
Πρόεδρος: Αλκιβιάδης Γρηγοριάδης
Αντιπρόεδρος: Στέφανος Μεταξιώτης
Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Πετράς
Έφορος Ιστιοπλοΐας: Χαρίσιος Τιτίρλας
Ταμίας: Γρηγόρης Γεωργάτσος
Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων: Μαρία Γιοκαρίνη
Μέλος: Στέλιος Μαρασλής
Αναπληρωματικό μέλος: Γιάννης Κυβερνήτης

Η προσθήκη νέων μελών του στο Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και η επανεκλογή παλαιότερων που έχουν ήδη θέσει τις βάσεις για νέα εγχειρήματα, υποδηλώνουν τη διάθεση του Σωματείου να ανανεώσει το «στόλο» των μελών του με όρεξη και διάθεση για δραστηριότητες, αγώνες και παράλληλες εκδηλώσεις.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο απευθύνει ένα κάλεσμα σε όλα τα μέλη, παλιά και νέα, αλλά και τους αθλητές, να βρεθούν κοντά του, να μοιραστούν ιδέες και προτάσεις και να δώσουν δυναμικό παρών σε μελλοντικές προσπάθειες. Παράλληλα, υπόσχεται με τη σειρά του να εκπροσωπεί τα μέλη και τον Όμιλο έχοντας ως στόχο και προτεραιότητα τα συμφέροντα, την εξωστρέφεια και τη δυναμική που αρμόζει σε έναν φορέα που αγαπά και εξελίσσει το άθλημα της ιστιοπλοΐας.
Ο Ν.Ο.Α.Θ. παραμένει ενεργός και λειτουργικός με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον μέσα από μια συλλογική προσπάθεια που ξεκινά από τη συμμετοχή στους αγώνες και συνεχίζεται με τη συμμετοχή σε ένα σύνολο δραστηριοτήτων. Τα τμήματα αρχαρίων Ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας, η διοργάνωση αγώνων και οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα σημάνουν τη δυναμική παρουσία του Ομίλου στα τεκταινόμενα της πόλης μας, και ευρύτερα, θα είναι η μελλοντική παρακαταθήκη ενός ζωντανού οργανισμού που μετρά 13 χρόνια ζωής στις θάλασσες και όχι μόνο.


Λίγα λόγια για τον Ναυτικό Όμιλο Ανοιχτής Θάλασσας

Ο Ναυτικός Όμιλος Ανοικτής Θάλασσας (Ν.Ο.Α.Θ.) ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2004 στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την ανάπτυξη και διάδοση της ναυτικής τέχνης και συγκεκριμένα της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας, την καλλιέργεια της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας, την διοργάνωση αγώνων και τη συνδρομή στην ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας στις ακριτικές περιοχές της Βορείου Ελλάδας με ναυταθλητικά γεγονότα και πολιτιστικές εκδηλώσεις που μεταξύ άλλων ενισχύουν το τουριστικό προφίλ των προορισμών όπου φιλοξενούνται. Ο Ν.Ο.Α.Θ. ξεχωρίζει πανελλαδικά για την ποιότητα και τον αριθμό διεξαχθέντων αγώνων, με τους αθλητές του ομίλου να έχουν γνωρίσει σημαντικές διακρίσεις σε ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις. Ο Όμιλoς έχει φέρει σε άμεση επαφή με τη θάλασσα περισσότερους από 1.500 απόφοιτους σχολών, φίλους και υποστηρικτές.