Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Μια συγκεκριμένη πρόταση για ένα απλό φορολογικό σύστημα!

Από το 1975 ως το 2016 ψηφίστηκαν 250 φορολογικοί νόμοι. Κορόιδα Αμερικανοί. Εσείς, σε 240 χρόνια, φτιάξατε μόνο 10.

Κάποιοι νομίζουν ότι...
δεν έχουμε επενδύσεις λόγω υψηλής φορολογίας. Αυτή είναι μισή αλήθεια. Η φορολογία επηρεάζει μόνο τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις. Όχι όλες.
Το Lidl , που απευθύνεται στην εσωτερική αγορά, πληρώνει ίδιους φόρους με τον Σκλαβενίτη, είναι σε ίδια μοίρα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η φορολογική πολυνομία, που στο τέλος καταντά ανομία, προσθέτοντας στη διαφθορά και την αυθαιρεσία του κάθε Εφοριακού, που (και αυτός μέσα στη φυσιολογική πλέον άγνοιά του) ερμηνεύει τους Νόμους κατά το δοκούν. Με βάση ΠΟΛ που αλλάζουν κάθε τόσο. Είναι δυνατόν να ξεκινήσει κανείς μία σοβαρή επένδυση, όταν ξέρει ότι πριν ολοκληρωθεί θα έχουν αλλάξει οι Νόμοι;

Σταθερότητα και απλότητα είναι οι δύο λέξεις – κλειδιά, αν θέλουμε επενδύσεις και ανάπτυξη.

Δεν θα ασχοληθώ με το πώς και γιατί φτάσαμε ως εδώ. Αυτό που ενδιαφέρει είναι οι λύσεις. Και οι λύσεις θα βρεθούν με την εφαρμογή ενός σταθερού και απλού (απλούστατου ει δυνατόν) φορολογικού συστήματος.

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη την πρόταση του Φώτη Σαραντόπουλου για ένα απλό φορολογικό σύστημα με στοιχεία και αριθμούς στο www.logiastarata.gr

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.