Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Βγάζει πίκρα για τη ΝΔ ο Γαλαμάτης

Ειρωνικές και δηκτικές προς το κόμμα το οποίο υπηρέτησε ο πρώην δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, είναι ....
οι τελευταίες του αναρτήσεις στο facebook. Μάλιστα, σε μία απ΄αυτές δεν δίστασε να καταφερθεί εναντίον του Κώστα Γκιουλέκα, για το χαρακτηρισμό "γκαουλάιτερ"* που έδωσε ο βουλευτής, στη διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία τυγχάνει φίλη του Γαλαμάτη (τουλάχιστον στο facebook).
Bγάζει πολλή πίκρα ο "Καραμανλικός" Δημητράκης, που συνεχίζει πάντως την έντονη ενασχόλησή μου με τα εσωκομματικά της ΝΔ.
Ζήτησε άραγε να είναι υποψήφιος στη Β' Θεσσαλονίκης και κόπηκε από τον Κυριάκο;








*Ο Γκάουλάιτερ (γερμ. Gauleiter) ήταν, επί ναζιστικού καθεστώτος, ο επικεφαλής μιας διοικητικής περιφέρειας (Gau). Η λέξη παράγεται από το Gau (γερμ. Περιφέρεια, πληθ. Gaue) και το leiter (γερμ. ηγέτης, αρχηγός). Η διοικητική διαίρεση σε Γκάου υπηρχε από την εποχή του Μεσαίωνα στη Γερμανία, αλλά έκτοτε δε χρησιμοποιήθηκε εκ νέου, μέχρι το 1936, οπότε την επανέφερε σε χρήση, με σχετικό νομοθετικό διάταγμα, το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα του Αδόλφου Χίτλερ. Ο διοικητής ενός Γκάου διοριζόταν από το Κόμμα και είχε πολύ μεγάλες αρμοδιότητες στο Γκάου που διοικούσε.

Γνωστότερος Γκάουλάιτερ ήταν ο Υπουργός Προπαγάνδας της κυβέρνησης του Χίτλερ, ο Γιόζεφ Γκέμπελς (Joseph Goebbels), ο οποίος ήταν επικεφαλής του Γκάου του Βερολίνου.
(βικιπαίδεια)