Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΙΣΛΑΜ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Τη στιγμή που στη Γερμανία, την Ολλανδία και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση κλιμακώνεται η ένταση των σχέσεων με την Τουρκία, εμείς στην Ελλάδα διά μέσω του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου αφήνουμε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιτρέψουμε τη διεξαγωγή προεκλογικών συγκεντρώσεων όπου θα μιλήσουν Αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης, εν όψει του Δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου 2017 που θα αποφασίσει εάν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα γίνει και επί του τύπου, ο Σουλτάνος στη γείτονα χώρα. Αφού το “Ναι” στο Δημοψήφισμα μεταβιβάζει στον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, όλες τις υπερεξουσίες που τώρα έχει ο Πρωθυπουργός της χώρας!
Αλήθεια, συμφωνεί ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τις παράλογες και επικίνδυνες θέσεις που εξέφρασε ο Αναπληρωτής του;;;
Ωστόσο, για την Ελλάδα, η Τουρκία είναι ο ορατός εχθρός! Υπάρχει όμως και ο αόρατος εχθρός, που ακούει στο όνομα Αλβανία!
Κατά το πρόσφατο παρελθόν με συνεχή άρθρα μου έχω αναδείξει την υπόγεια συστηματική προσπάθεια του αλβανικού κράτους, στη δημιουργία της “Μεγάλης Αλβανίας” που συμπεριλαμβάνει και ελληνικά εδάφη!

Η αναγέννηση του Αλβανικού Ισλάμ…

Το Ισλάμ στα Βαλκάνια έχει μια μακρά και ιδιόμορφη ιστορία. Οι Μουσουλμάνοι σε αυτή τη περιοχή, ιδιαίτερα οι Αλβανοί (είναι η μόνη χώρα της Βαλκανικής Χερσονήσου που αποτελείται κατά βάση από Μουσουλμανικό πληθυσμό – για παράδειγμα 70% στην Αλβανία, ενώ στην Βοσνία – Ερζεγοβίνη είναι 40%), έχουν το δικό τους τρόπο να εκφράζουν την πίστη τους και την παρουσιάζουν τη θρησκευτική τους ταυτότητα. Στην Αλβανία δεν υπάρχει ένα Ισλάμ, αλλά πολλά, με διαφορετικές μορφές στον τρόπο λατρείας και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.
Το Ισλάμ ήταν ένας από τους στυλοβάτες θεμελίωσης του αλβανικού κράτους. Όταν η Αλβανία έγινε ανεξάρτητη το 1912, απομακρύνθηκε από το τουρκικό Ισλάμ, ακολουθώντας την ίδια γραμμή με την αλβανική πολιτική. Η κατάρρευση του κομμουνισμού στη συνέχεια, που σημαδεύτηκε από 45 χρόνια ιδεολογικής απομόνωσης, δημιούργησε στην Αλβανία μια αναγέννηση θρησκευτικών πεποιθήσεων του πληθυσμού. Από το 1990, απελευθερωμένοι από τη φανατική κοσμικότητα του κομμουνιστικού καθεστώτος, η νέα πολιτική ηγεσία εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα του εθνικού αισθήματος των Μουσουλμανικών κοινοτήτων και προχώρησε στην αποκατάσταση του Ισλάμ. Αυτή η επιστροφή στη θρησκεία πήρε πολύ ορατό σχήμα από τη δημιουργία νέων τζαμιών και σχολείων, προπαγανδιστών του σκληρού Ισλάμ! Επί παραδείγματι, το “δημοκρατικό κόμμα” (PDA) βασίσθηκε στην θρησκευτική αναγέννηση ως προμαχώνα της πολιτικής του στρατηγικής!

Το νέο Αλβανικό Ισλάμ…

Το νέο Αλβανικό Ισλάμ είναι αγωνιστικό, μαχητικό και υποστηρίζεται από τους Μουσουλμάνους των γειτονικών χωρών και ειδικότερα από τον αλβανικό μουσουλμανισμό στο Κόσσοβο και τη FYROM!
Το νέο Αλβανικό Ισλάμ συμμετέχει στον καθορισμό της ταυτότητας των Αλβανών και το αλβανικό καθεστώς αφομοιώνεται από ένα μουσουλμανικό καθεστώς. Αυτές οι θέσεις επέτρεψαν στη θρησκεία των Sunni να προσυπογράψουν με τη “δημοκρατική παράταξη” στα τέλη του 1990 για να επιβάλλουν την επιρροή τους στη χώρα, απαιτώντας αγωνιωδώς την απ΄ ευθείας σύνδεσή τους με την κομματική γραμμή, για ένα ανεξάρτητο Κόσσοβο και μια “Εθνική Αλβανία”!
Δεν υπάρχει ισλαμικό κόμμα στην Αλβανία επειδή ο νόμος απαγορεύει τον εθνικισμό στα θρησκευτικά κόμματα. Εν τούτοις, οι εθνικές και θρησκευτικές παρατάξεις παρουσιάζονται μέσα από την πολιτική ζωή.
Τα δυο κύρια πολιτικά κόμματα, το Δημοκρατικό Κόμμα (PDA) και το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSA), είναι εξαρτώμενα κατά πολύ από τις εθνικές πεποιθήσεις συγκεκριμένων προσώπων!!

Ο ακραίος Μουσουλμανισμός εισχώρησε στην Αλβανία…

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη διείσδυση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αλβανία είχε παίξει ο πρώην αρχηγός της Αλβανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (SHISH) επί εποχής Μπερίσα, καθώς και πρώην θρησκευτικός ηγέτης της Αλβανίας, Bashkim Gazidede!
Όπως αποκαλύφθηκε, πριν αρχίσουν οι επιχειρήσεις από πλευράς UCK στο Κοσσυφοπέδιο, ο Οσάμα μπιν Λάντεν είχε εγκατασταθεί στο Κόσσοβο για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Είδηση, που επιβεβαιώνουν τόσο οι Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες αλλά και οι Σερβικές επί της εποχής του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς (μέρος της κατάθεσής του στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης)!
Ο Οσάμα μπιν Λάντεν και η Αλ Κάιντα είχαν τροφοδοτήσει τον UCK με έναν ικανό αριθμό Μουτζαχεντίν και οι οποίοι έλαβαν μέρος σε εχθροπραξίες κατά των Σέρβων και υπέρ των Μουσουλμάνων της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης! Όπως έδρασαν και υπέρ του UCK και εναντίον των Σέρβων στο Κόσσοβο!

Οι Δίδυμοι Πύργοι “μάζεψαν” την Αλβανία…

Μετά την επίθεση της Αλ Κάιντα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, η Αλβανία βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, διότι ήταν ήδη γνωστό στις Υπηρεσίες των ΗΠΑ αλλά και στις αντίστοιχες της Ευρώπης, ότι η Αλβανία είχε αναπτύξει μεγάλες διασυνδέσεις και ισχυρές συνεργασίες με την Αλ Κάιντα!
Γι΄ αυτό εδόθη ρητή εντολή από τα Τίρανα προκειμένου να χαμηλώσουν οι τόνοι σε όλα τα επίπεδα, αναφορικά με τον αλβανικό εθνικισμό – αλυτρωτισμό, φοβούμενοι συνέπειες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη!
Δυστυχώς η χώρα μας, δεν έφερε στο προσκήνιο αυτό το μείζον ζήτημα και έτσι δεν αποκομίσαμε κανένα μα κανένα όφελος, αφού η ελληνική Πολιτεία είναι σε συνεχή ύπνωση.
Ωστόσο, η Αλβανία μετά τις αποκαλύψεις των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, της Ιταλίας αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών (επίσκεψη προσφάτως στα Τίρανα του πρώην αρχηγού της CIA) περί εγκαταστάσεως ισχυρών θυλάκων τζιχαντιστών στην Αλβανία, θεωρείται ότι μπορεί να αποτελέσει έναν ισχυρό παράγοντα ευρείας αποσταθεροποίησης στην περιοχή των Νότιων Βαλκανίων με δεδομένο τον υπέρμετρο εθνικισμό που προβάλλει η κυβέρνηση των Τιράνων σε βάρος των γειτόνων της!
Το ζήτημα του αλβανικού εθνικισμού που εκδηλώνεται διαχρονικά σε διάφορα επίπεδα και με δεδομένο, όπως αναφέραμε παραπάνω, τη διείσδυση του φονταμενταλιστικού Ισλάμ, τόσο στην ίδια τη χώρα, όσο και σε αλβανικούς θύλακες στην περιοχή των Σκοπίων, στη Νότια Σερβία και στο Μαυροβούνιο, θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη από την ΕΕ αλλά και από τις ΗΠΑ!
Ιδιαίτερα όμως, από την ελληνική κυβέρνηση, πριν εκραγεί μια ισλαμική ηφαιστειακή κατάσταση η οποία θα συμπαρασύρει όλα τα Νότια Βαλκάνια!
Πριν να είναι αργά! Πριν η κατάσταση καταστεί μη διαχειρίσιμη!

Διά ταύτα…

Η Αλβανία αποτελεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή μας, κυρίως λόγω του αλυτρωτισμού της, αλλά και του θρησκευτικού φανατισμού της, που εκφράζεται μέσα από το σκληρό απάνθρωπο πρόσωπο του Ισλάμ!!
Μετά ταύτα, επανέρχομαι…