Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Νέα πολιτική συμμαχία ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινάει διευρωπαϊκή Συμμαχία κατά του Άξονα του φεντεραλισμού και παγκοσμιοποίησης



Το Συνέδριο Ελευθερίας και Άμεσης Δημοκρατίας που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Egnatia Palace της Θεσσαλονίκης στις 4 Μαρτίου, μεταξύ 09.00-18.00, αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο κομβικό γεγονός για την Ελλάδα και τη Νότια Ευρώπη μετά από το Brexit και τη νίκη του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ώστε επί ελληνικού εδάφους να ξεκινήσει μια πολιτική και κοινωνική Συμμαχία άμυνας των εθνικών κρατών και κοινωνιών από τον πόλεμο της παγκοσμιοποίησης, φεντεραλισμού και άλλων τέτοιων μορφών που μετατρέπουν την Ε.Ε. σε πραγματική χούντα.

Η πολιτική ομάδα EFDD του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Europe of Freedom and Direct Democracy) και το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας οργανώνουν το Συνέδριο με τη συμμετοχή πενταμελούς ιταλικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον David Borelli, Ευρωβουλευτή του Κινήματος Πέντε Αστέρων του Beppe Grillo. Συμμετέχει επίσης η βουλευτής Oudekki Loone από την Εσθονία και τα Κόμματα Άμεσης Δημοκρατίας από τη Βουλγαρία και Ρουμανία, όπως επίσης πολιτικές κινήσεις και σωματεία από την Ελλάδα.


Στο Συνέδριο θα παρουσιαστεί στους ξένους επισκέπτες η κατάσταση στην Ελλάδα και ποιοι είναι υπαίτιοι και οι ξένοι επισκέπτες θα κάνουν τις ανάλογες παρουσιάσεις για τις χώρες τους. Θα αναλυθεί ο ρόλος των ΜΜΕ στην κρίση, διαχωρίζοντας την έννοια «ΜΜΕ» από την έννοια «Τύπος» και θα εξεταστούν τρόποι αντιμετώπισης των παραβιάσεων δεοντολογίας.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του Συνεδρίου θα είναι ο συντονισμός με τους Ιταλούς επισκέπτες για την διαμόρφωση στα ελληνικά της Πλατφόρμας Λογισμικού γνωστή ως Rousseau, την οποία ανέπτυξε το Κίνημα Πέντε Αστέρων για να αποτελέσει το «λειτουργικό σύστημα» του κόμματος.

Έχει τις ακόλουθες λειτουργίες που είναι προσβάσιμες μέσω της αρχικής οθόνης του είτε τώρα άμεσα είτε στο άμεσο μέλλον :

• Lex nazionale, που αφορά τη συμμετοχή στην κατάρτιση εθνικών νομοσχεδίων που προτείνονται προς ψήφιση.
• Lex regionale, που αφορά τη συμμετοχή στην κατάρτιση περιφερειακών νομοσχεδίων που προτείνονται προς ψήφιση.
• Lex Europa, που αφορά την κατάρτιση νομοσχεδίων για να προταθούν προς ψήφιση από το Ευρωκοινοβούλιο.
• Vota, για ψήφιση ποιους υποψηφίους προτιμούν τα μέλη να μπουν στις εκλογικές λίστες ή ψήφιση άλλων θεμάτων.
• Fund Raising για συλλογή χρημάτων για διεξαγωγή εκλογική καμπάνιας πριν από εκλογές ή για τέλεση εκδηλώσεων του κόμματος.
• Scudo della Rete, που είναι πάλι συλλογή χρημάτων αλλά για τη νομική προστασία του κόμματος, τα μέλη του ή τους εκλεγμένους εκπροσώπους του.
• Attivismo, υλικό υποστήριξης (φωτογραφίες, βίντεο, φυλλάδια κλπ) πρωτοβουλιών του κόμματος M5S για ακτιβισμό σε θέματα όπως το ευρώ και η επίπτωσή τους στο εισόδημα των πολιτών, σχετικά με διαμαρτυρίες, virtual πορείες κλπ.
• Sharing, για ανταλλαγή αρχείων με διαφορετικές προτάσεις ή ερωτήσεις, αποτελέσματα συζητήσεων κλπ.
• E-learning, με μαθήματα για τις δομές και τομείς όπου λειτουργούν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι, επεξήγηση της λειτουργίας και του έργου τους κλπ.
• Lex iscritti, με προτεινόμενους νόμους από εγγεγραμμένα μέλη που αργότερα παρουσιάζονται σε εκλεγμένους αντιπροσώπους.
• Gruppi di lavoro, με πληροφορίες από τις τοπικές ομάδες και οργανώσεις και σχετικά με τις τοπικές ομάδες και οργανώσεις σε σχέση με τρέχουσες δραστηριότητες.
Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας βρίσκεται σε συντονισμό με τους Ιταλούς δημιουργούς αυτού του λογισμικού για να προσαρμοστεί στα Ελληνικά και να μπορεί να αξιοποιηθεί και στην Ελλάδα.

Η εν λόγω προσπάθεια δημιουργίας Συμμαχίας ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2017 όταν αντιπροσωπεία του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας βρέθηκε στις Βρυξέλες για συνομιλίες με Ευρωβουλευτές και στελέχη της Ομάδας Ελευθερίας και Άμεσης Δημοκρατίας (EFDD) η οποία δημιουργήθηκε από τους Nigel Farage του βρετανικού Κόμματος Ανεξαρτησίας UKIP και Beppe Grillo της ιταλικής Κίνησης Πέντε Αστέρων M5S και στεγάζει πολιτικά 42 Ευρωβουλευτές από οκτώ χώρες.
Η αντιπροσωπεία του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας έθεσε τις βάσεις για σύνδεση των αντικαθεστωτικών της Ελλάδας με το κίνημα αντίστασης στην Ευρώπη όπου οι Nigel Farage, Beppe Grillo κλπ έχουν ηγετική θέση, διότι ο Άξονας της Παγκοσμιοποίησης μόνο με αυτή τη νέα Συμμαχία μπορεί να εξουδετερωθεί και οι Έλληνες να έχουν πια ελπίδα ότι δεν είναι μόνοι σε αυτό τον πόλεμο. Και φυσικά με προοπτική τις επόμενες εκλογές.

Συνεπώς, η πανευρωπαϊκή Συμμαχία που δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει την πραγματική και αξιόπιστη εκλογική επιλογή για τους πολίτες και μάλιστα με δυναμικό και πόρους πολύ πέρα από τα εθνικά όρια.