Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Καλαφάτης: Θλίβομαι από τη συμπεριφορά Μπουτάρη στην παρέλαση

Τη θλίψη του, για τα λόγια και τις ενέργειες του δημάρχου Θεσσαλονίκης, την ημέρα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, στην εξέδρα των επισήμων, εξέφρασε, πριν λίγο, στη....
συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

«Θλίβομαι όταν ακούω το δήμαρχο της πόλης να αντιμετωπίζει, με τέτοιο απαξιωτικό τρόπο, το ζήτημα της παρέλασης», τόνισε. Και, απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, ρώτησε:

«Ποιος από σας, συνάδελφοι της “Πρωτοβουλίας” είναι περήφανος που ο δήμαρχος, μια τέτοια μέρα, μπροστά στην εξέδρα των επισήμων έβγαζε τη γλώσσα έξω και φωτογραφιζόταν; Προκαλώ, έστω έναν να σηκωθεί και να πει ότι είναι περήφανος από τέτοια συμπεριφορά».

Αντέδρασε, μάλιστα, στην πρόταση του δημάρχου να καταργηθεί η μαθητική παρέλαση και να αντικατασταθεί η παρέλαση εκπροσώπων συλλόγων με ένα γλέντι: «Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Να… γίνουμε σκνίπα σε ένα γλέντι»; Θύμισε ότι οι παρελάσεις γίνονται «για να τονωθεί το φρόνημα των Ελλήνων, κάτι που γίνεται και μέσα από τις μαθητικές παρελάσεις» και πρότεινε «να βρεθεί ένας τρόπος για να ενισχυθεί ο θεσμός των παρελάσεων».

Εβγαλε τη γλώσσα στους δημοσιογράφους ο μέγας Μπουτάρης




Καλαφάτης: Ο Μπουτάρης κερδίζει τον τίτλο του δημάρχου… λάχα – λάχα!

«Είναι θλιβερό, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, πόλης σύμβολο της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας, να ισχυρίζεται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, ότι τα Χριστούγεννα δεν είναι θρησκευτική, αλλά εμπορική εορτή».

Αυτό υπογράμμισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, με την ευκαιρία του απολογισμού της διοίκησης του δήμου για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

«Η Θεσσαλονίκη πρώτη θα έπρεπε να αποτυπώσει τη θρησκευτική κατάνυξη», συμπλήρωσε.

Τόνισε, μάλιστα, ότι «ο δήμαρχος κερδίζει επάξια τον τίτλο του δημάρχου… λάχα – λάχα. Τρέχει μπας και προλάβει. Φάνηκε εκ των πραγμάτων ότι μέσα στην αδυναμία του να οργανώσει στοιχειωδώς τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, βρήκε ένα αποκούμπι στον Εμπορικό Σύλλογο, με τη λογική “να φύγει το κακό από ‘μας και να πάει αλλού”. Το ομολόγησε ο ίδιος». Ειδικά για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, υπογράμμισε πως έπρεπε να υπάρξει διαγωνισμός, προσθέτοντας: «Όμως, οι διαδικασίες αυτές γίνονται από διοικήσεις που μπορούν να τις οργανώνουν, έστω στοιχειωδώς. Μετά έξι χρόνια η διοίκηση Μπουτάρη δεν έχει μάθει τα βασικά. Θέλετε άλλα δέκα χρόνια να μάθετε; Ήμαρτον»!

Ο κ. Καλαφάτης στάθηκε στην ευθύνη της διοίκησης του δήμου για το τελικό αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας, τόσο στην αρχή της συζήτησης ότι τον απολογισμό θα έπρεπε να τον κάνει η διοίκηση κι όχι μια υπάλληλος του δήμου, όσο και στη συνέχεια ότι δεν είναι το θέμα το σχέδιο του σκηνογράφου που ανέλαβε τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό. Και κατέληξε:

«Όλη αυτή η κριτική την οποία είχαμε ασκήσει, για την ικανότητα της διοίκησης να οργανώνει σωστά και έγκαιρα, επιβεβαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο».
Περιοχή συνημμένων