Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί η Porsche είχε λάστιχα από το 2006

Θέμα συζήτησης σε όλη την Ελλάδα, είναι η τραγωδία που εκτυλίχθηκε χθες στο...
87ο χλμ της Ν.ΕΟ. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, όταν μια Πόρσε, που οδηγούσε ο γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo, έπεσε πάνω σε σταθμευμένο σε τουαλέτες της εθνικής οδού Ι.Χ. στο οποίο βρίσκονταν εκείνη την ώρα η 33χρονη Αποστολία Παπαδοπούλου, με τον τρίχρονο γιο της Παύλο, ενώ ο σύζυγός της Υπάτιος Πατμάνογλου βρισκόταν μέσα στις τουαλέτες, που βρίσκονται στην Ε.Ο. κοντά στο Ύπατο Θηβών. Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι λίγο νωρίτερα, τα ελαστικά της Πόρσε πήραν φωτιά, εξαιτίας της υπερβολικής ταχύτητας με την οποία φαίνεται στο βίντεο, πως έτρεχε ο νεαρός.
Το συμβάν κατέγραψε κάμερα ασφαλείας και φυσικά, με τέτοιες συγκλονιστικές εικόνες που θυμίζουν ταινία καταστροφής, έγινε "πρώτο θέμα".

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Alpha, τα λάστιχα ήταν της 48ης εβδομάδας του 2006(!).

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος από αυτοψία που έκανε στο σημείο της σύγκρουσης, τα λάστιχα του πολυτελούς αυτοκινήτου με επιβάτες τον Γιώργο Βακάκη και τον φίλο του Ανδρέα Γεωργακόπουλο ήταν χρονολογίας του 2006. Αν το συγκεκριμένο στοιχείο επιβεβαιωθεί, αυτό σημαίνει ότι τα λάστιχα του supercar ήταν «ηλικίας» 11 ετών.

Και όπως αναφέρεται σε σάιτ δημοφιλούς εταιρείας παραγωγής ελαστικών, «μετά από πέντε χρόνια ή και περισσότερα σε λειτουργία, τα ελαστικά σας θα πρέπει να επιθεωρούνται λεπτομερώς, τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο. Εάν προκύψει ανάγκη, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή του οχήματος, σχετικά με τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης. Για προληπτικούς λόγους, εάν τα ελαστικά δεν έχουν αντικατασταθεί 10 χρόνια μετά την ημερομηνία κατασκευής τους, η εταιρεία συνιστά να τα αντικαταστήσετε με καινούργια ελαστικά. Ακόμη κι αν φαίνονται να είναι σε καλή κατάσταση για χρήση, ακόμη κι αν το σκάλισμά τους δεν έχει χαμηλώσει προς τον δείκτη φθοράς».