Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

«Γιατί δεν μεταδόθηκε η ενημερωτική καμπάνια για τη βόμβα στο Κορδελιό δωρεάν;»

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για το κόστος της επιχείρησης απομάκρυνσης βόμβας στο Κορδελιό, στο ....
Περιφερειακό Συμβούλιο Κ.Μακεδονίας,  ο περιφερειακός σύμβουλος της “Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας”, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, ρώτησε γιατί δεν μεταδόθηκε η ενημερωτική καμπάνια δωρεάν και ανέφερε χαρακτηριστικά: «με βάση το άρθρο 5 του Ν 4279 του 14, η δωρεάν μετάδοση οπτικοακουστικών και ηχητικών μηνυμάτων κατά την περίοδο της ψηφιακής μετάβασης, δυνάμει του άρθρου 14 του νόμου 3592 του 2007 για την ενημέρωση και ορθή πληροφόρηση του κοινού, εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και αποτελεί υποχρέωση των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών.
Η μετάδοση των ανωτέρω μηνυμάτων εγκρίνεται από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα προβολής, δεν θεωρείται διαφήμιση, απαλλάσσεται της καταβολής αγγελιόσημου, κάθε φόρου, τέλους ή άλλης επιβάρυνσης. Διαβάζοντας αυτό αντιλαμβάνομαι ότι είναι υποχρέωση όσων είναι πάροχοι ψηφιακής μετάβασης, δηλαδή των καναλιών, να μεταδώσουν όλη αυτή την καμπάνια για να ενημερωθεί το κοινό. Η διαδικασία έπρεπε να γίνει δωρεάν».

.....................
ΣΧΟΛΙΟ makpress
Μάλιστα.
Δεν μεταδόθηκε δωρεάν κ.Θεοδωρόπουλε (προέρχεται από το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ), επειδή ήταν ένα τοπικό θέμα.
Αλίμονο αν ήταν υποχρεωμένα τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας,  να προβάλουν δωρεάν όποιο σποτ, θεωρείται κοινωνικό, σε κάθε πόλη της Ελλάδας. Αν ανοίξει αυτή η κερκόπορτα, τα κανάλια θα παίζουν όλη μέρα σποτ που θα τα βαφτίζουν οι περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι και οι κοινοτάρχες και οι ΜΚΟδες "κοινωνικά" και δεν θα τα έβλεπε κανείς και φυσικά δεν θα είχαν έσοδα να πληρώσουν το προσωπικό τους.
Να το πούμε πιο απλά, για να τελειώνει ο ευχάριστος λαϊκισμός του τζάμπα: κοινωνικό είναι και το μήνυμα "ο δήμος Κωλοπετινίτσας διοργανώνει αιμοδοσία. Δώσε αίμα , σώσε μια ζωή".
Φαντάζεστε να ήταν υποχρεωμένα τα κανάλια, να μεταδίδουν τέτοια μηνύματα δωρεάν; Αν όλα τα μηνυματα ήταν δωρεαν, κάθε κοινοτάρχης θα έφτιαχνε ένα σποτάκι με κοινωνικο μήνυμα ("μην αφήνετε τα γίδια να βοσκάνε τον Απρίλιο, καταστρέφεται η αναγέννηση της χλωρίδας") και θα το απολάμβανε σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης.
Να το πάρουμε χαμπάρι: τίποτε δεν είναι δωρεάν σε αυτή τη ζωή. Όλα έχουν το κόστος τους, το οποίο πρέπει να πληρώνεται, ώστε να συνεχίσει να υπάρχει οικονομική δραστηριότητα και κυκλοφορίας χρήματος.
Με αυτά τα "όλα δωρεάν, είναι κοινωνικό αγαθό το α, κοινωνικό αγαθό το β, κοινωνικό αγαθό το γ" φτάσαμε να έχει εξαφανιστεί το χρήμα κι απ΄το πολύ "δωρεάν" να έχουμε πτωχεύσει όλοι.
Αλλά εσείς δεν διστάζετε να προτείνετε να είναι δωρεάν οι αστικές συγκοινωνίες, λες και τα λεωφορεία καίνε νεράκι ή τα χαρίζει η MERCEDES και η MAN, στα σποτ θα προβληματιζόσασταν;

Είμαστε στο 2017. Φτάνει πια με τον ανέξοδο λαϊκισμό.

Τέλος, για το συγκεκριμένο θέμα, το σωστό, τίμιο και λογικό θα ήταν, τα μεγάλα κανάλια να κάνουν μια έκπτωση 50% στην περιφέρεια και μέχρι εκεί . Το πολύ το "δωρεάν" οδηγεί σε αχρήματη κοινωνία πάμφτωχων κολίγων.