Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΡΩΣΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ! Την αγοράζουν λίγο πριν βαρέσει κανόνι

Τη διάθεση να προχωρήσει στην απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων εταιρείας…
πετρελαιοειδών απέδειξε και εμπράκτως η αυστριακή εταιρεία, ρωσικών συμφερόντων, Cetracore Energy.

Χθες κατέθεσε τα απαραίτητα στοιχεία για το proof of funds για την Mamidoil-JetOil.

Η κατάθεση των αποδεικτικών σύμφωνα με το euro2day.gr, ζητήθηκε από τις τράπεζες την περασμένη Πέμπτη καθώς η διαδικασία για pre pack συμφωνία πιστωτών (σ.σ. άρθρα 106 β και θ του πτωχευτικού κώδικα) βαίνει στην τελική της ευθεία.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Mamidoil παραιτήθηκε σήμερα μόνη της από την αίτηση προστασίας που είχε υποβάλει στο Πρωτοδικείο Πειραιά, προκειμένου να καταθέσει νέα αίτηση στο Πρωτοδικείο Αθήνας αυτή τη φορά, με βάση τις διατάξεις του νέου πτωχευτικού κώδικα.

Σημειώνεται ότι μαζί με την αίτηση θα πρέπει να υποβληθούν και έγγραφα συναίνεσης από το τουλάχιστον 20% των πιστωτών της Mamidoil, προϋπόθεση που έχει επιτευχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το σχέδιο προβλέπει ότι τα βασικά περιουσιακά στοιχεία της Mamidoil θα μεταβιβαστούν σε νέα εταιρεία, με νέο ΑΦΜ, η οποία θα ελέγχεται κατά 100% από τον ρωσικό όμιλο, μαζί με το ανεξόφλητο μέρος των δανείων και λοιπών υποχρεώσεων και βεβαίως τους εργαζόμενους.

Το τίμημα που φέρονται διατεθειμένοι να καταβάλουν οι Ρώσοι ανέρχεται σε περίπου 130 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας την αξία (σ.σ. περίπου 110 εκατ. ευρώ), στην οποία υπολογίζουν οι τράπεζες τις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της Mamidoil στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, που αποτελούν και το «πετράδι του στέμματος» της άλλοτε κραταιάς εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν των εγκαταστάσεων στο Καλοχώρι, οι Ρώσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μέρος του δικτύου, τα assets που υποστήριζαν την έντονη εξαγωγική δραστηριότητα της Mamidoil και την υφιστάμενη άδεια λειτουργίας.

Η Cetracore Energy εδρεύει στη Βιέννη και έχει ως μετόχους τη UFG Europe Holdings (80,1%) και απευθείας τη Rosneft (19,9%).