Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Δραχμή, το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων πολιτικών - Είσαι έτοιμος;

Υποχρέωση του πολιτικού, είναι να διασφαλίζει την ευημερία του λαού. Είναι υπεύθυνος να βρίσκει λύσεις, ώστε όλοι να έχουν ισότιμη μεταχείριση και αξιοπρεπή διαβίωση. Τίποτε από τα δύο δεν ....
απολαμβάνουν οι Έλληνες πολίτες, εξαιτίας των πολιτικών απατεώνων, που τους κυβερνούν διαχρονικά και οι οποίοι όμως, είναι επιλογές του λαού. Δεν είναι ανεύθυνος ο λαός. Οι πολιτικοί είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας.
Αυτοί οι πολιτικοί λοιπόν, πρέπει να εξασφαλίζουν την ευημερία μας. Δεν το κατορθώνουν τα τελευταία χρόνια, για χιλιάδες λόγους, που δεν είναι του παρόντος. 

Τους αρέσει όμως πάρα πολύ η "καρέκλα", γιατί διασφαλίζει τη δική τους τουλάχιστον ευημερία και ολίγων φίλων και συγγενών τους. 

Δεν θα διστάσουν λοιπόν, αν δουν ότι δεν αντέχει άλλο ο λαός την έλλειψη κάθε ελπίδας και ετοιμάζεται να τους πετάξει με τις κλωτσιές από τις καρέκλες τους, να βγάλουν τον "άσο από το μανίκι" και να πείσουν το λαό ότι δεν φταίνε οι ίδιοι επειδή είναι άσχετοι, φαύλοι και ανίκανοι, αλλά το νόμισμα!

Και θα του χαϊδέψουν τα αυτιά, ότι "είναι ο κυρίαρχος λαός και άρα αυτός έχει τον τελικό λόγο" και δεν θα διστάσουν να τον στείλουν σε δημοψήφισμα με δύο επιλογές:

1. "Θέλετε να συνεχιστεί η εφαρμογή των συμφωνιών; " θα είναι περίπου το 1o ερώτημα, το οποίο δημιουργεί τον συνειρμό στον τσακισμένο από την κρίση ψηφοφόρο, ότι καλείται να αποδεχθεί αν θέλει να συνεχίσει να ζει σε αυτές τις συνθήκες ασφυξίας και

2.. "Θέλετε καταγγελία των συμφωνιών που δεν τηρούν οι εταίροι μας και ίσως εθνικό νόμισμα;". θα είναι περίπου το 2ο ερώτημα.

Το κλειδί σε κάθε δημοψήφισμα, είναι ότι, "Όταν υπάρχουν δύο ερωτήματα, τεκμαίρεται νοητά, ότι είναι αντίθετα μεταξύ τους". 

Αφού το πρώτο, το οποίο γνωρίζεις, ξέρεις, έχεις ίδια αντίληψη, σου λέει "θες να συνεχίσεις να είσαι κακομοίρης;" και άρα εκλαμβάνεται από το μυαλό σου ως το "κακό", αυτόματα δημιουργείται πλεονέκτημα για το δεύτερο ερώτημα, το οποίο φαντάζει ως η" καλή", εναλλακτική επιλογή.

Φυσικά, το εθνικό νόμισμα, δεν εγγυάται καμία βελτίωση, δεν αποτελεί από μόνο του λύση σε κανένα πρόβλημα, πιθανότατα - όχι σίγουρα- να μας οδηγήσει σε πολύ χειρότερες καταστάσεις, αλλά έχει ένα τρομερό πλεονέκτημα για τους πολιτικούς απατεώνες: δεν έχουμε παραστάσεις από τη ζωή με αυτό, δεν έχουμε πραγματική εικόνα για τη ζωή μας με νέο εθνικό νόμισμα, παρά μόνο τη φαντασία μας, που μπορεί να πλάσει οποιοδήποτε σενάριο -από το χειρότερο, μέχρι το καλύτερο. Κι ο άρρωστος, όταν του προσφέρεις ένα άγνωστο φάρμακο,  φαντασιώνεται ότι θα τον κάνει καλά, όχι ότι μπορεί να τον κάνει χειρότερα.


Το "δώρο" λοιπόν, που είναι στην "κουρτίνα α΄" το ξέρουμε και δεν μας ευχαριστεί. Το δώρο που περιέχει η κουρτίνα β' , δεν το ξέρουμε και άρα ο καθένας μπορεί να φαντάζεται ότι είναι ευχάριστο. Μπορεί όντως να είναι, μπορεί όμως να είναι πολύ, πάρα πολύ δυσάρεστο.

Ποιό απ΄τα δύο λέτε να επιλέξουν οι περισσότεροι, όταν είναι δυσαρεστημένοι από αυτά που ζουν; Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι στις εκλογές (που έχουν και μεγαλύτερο βάρος από το δημοψήφισμα), ο σοφός λαός, ψήφισε με τη λογική "έλα μωρέ, πόσο χειρότερα να τα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;".

Πιστεύετε ότι θα φοβηθεί να ψηφίσει με τη λογική "έλα μωρέ, πόσο χειρότερα θα είναι με τη δραχμή;".

Η ιστορία απέδειξε ότι όταν ο "σοφός λαός" -σε όλο τον κόσμο- καλείται να διαλέξει ανάμεσα σε δύο ενδεχόμενα, του α΄ που το γνωρίζει αλλά δεν τον ικανοποιεί και του β΄ που δεν γνωρίζει, αλλά μπορεί να είναι πολύ  χειρότερο, διαλέγει το β΄.  Όπως το Brexit, όπως το δικό μας δημοψήφισμα - απάτη του Τσίπρα και πολλές άλλες περιπτώσεις.

Οι απατεώνες πολιτικοί γνωρίζουν καλά πώς λειτουργεί το μυαλό του ψηφοφόρου σε τέτοιες περιπτώσεις και προκειμένου να μείνουν στην προσοδοφόρο καρέκλα τους, θα μας πάνε σε τέτοιο δημοψήφισμα, αν καταλάβουν ότι χάνουν τα προνόμια της εξουσίας. Δεν έχουν κανένα αίσθημα ευθύνης, κανένα ηθικό φραγμό να καταστρέψουν οριστικά τη χώρα, προκειμένου να μη χάσουν το βουλευτικό αμάξι.

Και ο σοφός λαός όμως, θα τους δικαιώσει, μην έχετε καμιά αμφιβολία. 

"Ε,πόσο χειρότερα θα είναι με τη δραχμή; Ας το δοκιμάσουμε κι αυτό, μήπως τι έχουμε να χάσουμε;". Ανοίξτε τα αυτιά σας. Το ακούτε ε; Το ακούτε να δυναμώνει;


Β.Π. makpress