Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Αποκριάτικα αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο: Ηττα Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ισοπαλία ΠΑΟΚ

Ο εξαιρετικός Πανιώνιος επικράτησε στο ντερμπι του "Γ. Καραϊσκάκης" νικώντας τον Ολυμπιακό και οδήγησε τον πρωτοπόρο σε γκρίνιες για τον Μπεντο, η Ξάνθη νίκησε τον Παναθηναϊκό, ενώ Ηρακλής και ΠΑΟΚ μοιράστηκαν ....
από 1 βαθμό στο Καυτανζόγλειο. Ο ΠΑΟΚ έχει να κερδίσει από το 1998 στο Καυτανζόγλειο.


Τα αποτελέσματα:

27.02. 19:30 Βέροια - Ατρόμητος ...
26.02. 19:30 Ολυμπιακός Πειραιώς - Πανιώνιος  0 : 1
26.02. 17:15 Ηρακλής 1908 - ΠΑΟΚ 1 : 1
26.02. 17:15 Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2 : 1
26.02. 15:00  ΑΕΚ - ΑΕ Λάρισα 1964 3 : 0
25.02. 19:30 Ξάνθη - Παναθηναϊκός 1 : 0
25.02. 17:15 Α.Ο. Κασσιόπη - Παναιτωλικός 0 : 0
25.02. 15:00 Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης 3 : 0

Η βαθμολογία σήμερα:


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟΚ 1-1

Ο ΠΑΟΚ δεν κατόρθωσε να ξορκίσει ούτε σήμερα την «κατάρα» του «Καυτανζογλείου», που τον θέλει χωρίς νίκη στην έδρα του Ηρακλή τα τελευταία 19 χρόνια και συγκεκριμένα από τον Μάρτιο του 1998!
Ο ψυχωμένος Ηρακλής απάντησε στο αντικανονικό (οφ σάιντ) γκολ του Πρίγιοβιτς με τον Μπαστακό, οι ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 και ο «Δικέφαλος» έμεινε τρίτος, πίσω από τον Πανιώνιο που παίζει αργότερα με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.
Πριν από την έναρξη του αγώνα σημειώθηκαν μεγάλης έκτασης επεισόδια έξω από το γήπεδο του «Γηραιού», όταν οπαδοί της ομάδας συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, ενώ εντός γηπέδου εντύπωση προκάλεσε το πανό με υβριστικό περιεχόμενο για τον Ιβάν Σαββίδη, γραμμένο στη ρωσική γλώσσα, το οποίο παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του διαιτητή δεν κατέβηκε.
Ο Ηρακλής έπαιξε με πάθος κι έβγαλε ψυχή στο γήπεδο, όμως καταδικάστηκε από μια διαιτητική απόφαση κι έτσι παραμένει προτελευταίος στην κατάταξη και με το μέλλον του στην κατηγορία δυσοίωνο, καθώς το πρωτάθλημα έχει μπει στην τελική ευθεία του.
Η επίμαχη φάση καταγράφηκε στο 19ο λεπτό: ο Λέο Μάτος σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Χουάντερσον απέκρουσε εντυπωσιακά και στην επαναφορά ο Σέρβος σέντερ φορ, που βρισκόταν τουλάχιστον ένα μέτρο πίσω από τους αμυντικούς σκόραρε με νέα προσπάθεια.
Ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 στο 21΄, όταν ο Ενρίκε δεν κατόρθωσε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή μετά το γύρισμα του Μπίσεσβαρ.
Οι παίκτες του «Δικεφάλου» ζήτησαν πέναλτι στο 43΄, όταν η μπάλα στη σέντρα του Πέλκα βρήκε το χέρι του Αργυρόπουλου, που όμως το χρησιμοποιούσε για στήριγμα στο έδαφος, με τον διαιτητή Γκράνα να το θεωρεί ακούσιο.
Στην επανάληψη το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από ποδοσφαιρική αναρχία, με πολλά λάθη και ελάχιστες καλές στιγμές. Μια εικόνα που σαφώς κι ευνοούσε τον Ηρακλή όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, καθώς δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα ο Μπαστακός ισοφάρισε στο 80΄ με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Λεοζίνιο κι άστοχη έξοδο του Γλύκου.
Ο ίδιος παίκτης λίγο έλλειψε να γίνει ήρωας για την ομάδα του, όταν βρέθηκε σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ μετά από έξοχη κάθετη πάσα του Περόνε, αλλά δεν κατόρθωσε να νικήσει τον Γλύκο.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-1

Το όμορφο παραμύθι του φετινού Πανιώνιου συνεχίστηκε και στον Πειραιά. Η εξαιρετική ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς νίκησε στο Φάληρο τον Ολυμπιακό 1-0 στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής και άλλαξε τα δεδομένα στο πρωτάθλημα, αφού μείωσε από τους «ερυθρόλευκους» στους 7 βαθμούς.
Ο Πανιώνιος νίκησε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό ύστερα από 36 χρόνια, ενώ είναι η πια η ομάδα με τα περισσότερα «διπλά» στο πρωτάθλημα, συνολικά επτά. Ταυτόχρονα, έδωσε νέο ενδιαφέρον στη Super League, αφού τον Ολυμπιακό περιμένουν τα εκτός έδρας ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.
Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ μόλις στο 49ο δευτερόλεπτο, τιμωρώντας την ακατανόητη επιμονή του Πάουλο Μπέντο να παίζει με άμυνα τόσο ψηλά χωρίς να διαθέτει τα ανάλογα «εργαλεία»: ο Βλάχος βρήκε τον Σαββίδη, εκείνος τον Φούντα που έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μασούρας, στην πλάτη του Παρέδες, πλάσαρε για το 0-1.
Ο Ολυμπιακός βγήκε στην επίθεση και στο 6΄ ο Μπαντής απέκρουσε στη γωνία του το σουτ του Καρντόσο, στο 8΄ έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του Ελιουνούσι, ενώ στο 25΄ η προβολή του Καρντόσο, σε σουτ του Ανδρούτσου εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Με τον Φορτούνη για άλλο ένα παιχνίδι να μην μπορεί να επωμιστεί το ρόλο του ηγέτη και τον Σεμπά στενά μαρκαρισμένο, οι γηπεδούχοι δεν είχαν δημιουργία και προσπαθούσαν με σέντρες να εκμεταλλευτούν τον Καρντόσο, με τον Ελιουνούσι να χάνει την τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου στο 43΄, όταν ο Οικονόμου απέκρουσε στη γραμμή σε κόρνερ το σουτ του Νορβηγού.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι παίχθηκε στο μισό γήπεδο, με τον Πανιώνιο να αμύνεται μαζικά και αποτελεσματικά στην πίεση του Ολυμπιακού. Ο Μπέντο πέρασε στο παιχνίδι και τον Ανσαριφάρντ για να παίξει σε σχηματισμό 4-4-2, αλλά οι γηπεδούχοι και πάλι να απειλήσουν.
Στο 63΄ ο Ντα Κόστα πήδησε μόνος σε φάουλ του Φορτούνη αλλά έβαλε λάθος το κεφάλι, ενώ στο 71΄ η κεφαλιά του Ντε Λα Μπέγια από εκτέλεση κόρνερ πήρε ύψος και χτύπησε στο πάνω κι έξω μέρος του δοκαριού και στο 77΄ ο Οικονόμου πρόλαβε τον Καρντόσο τη στιγμή του σουτ.


ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΚΟΣ 1-0

Η Ξάνθη επιβεβαίωσε το χαρακτηρισμό της ως ο «κακός δαίμονας» του Παναθηναϊκού, τον οποίο νίκησε φέτος για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα, για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Οι Ακρίτες επιβλήθηκαν 1-0 και σταμάτησαν το σερί που είχαν αρχίσει να χτίζουν οι «πράσινοι», υποχρεώνοντάς τους στη δεύτερη ήττα επί ημερών Ουζουνίδη στον πάγκο τους, με σκόρερ (Βασιλακάκης) τον ποδοσφαιριστή που επίσης είχε σημειώσει το νικητήριο γκολ στο 2-1 του «Απόστολος Νικολαΐδης»!
Η Ξάνθη έφτασε στους 36 βαθμούς ξεπερνώντας Πλατανιά και ΑΕΚ, ενώ βρίσκεται στο -2 από το σημερινό αντίπαλό της. Ο Παναθηναϊκός φωνάζει (δικαιολογημένα) για τη διαιτησία και ειδικά για τους βοηθούς Χαρίση και Καραγκιοζόπουλο, οι οποίοι ανέκοψαν λανθασμένα σε φάσεις με καλή προοπτική τους Μπεργκ στο 19΄ και Βιγιαφάνιες στο 47΄, ενώ ζήτησαν πέναλτι στο 87΄ σε πτώση του Βιγιαφάνιες.
Το «τριφύλλι» απείλησε δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο με ισάριθμες προσπάθειες του Βίκτωρα Κλωναρίδη, την πρώτη στο 29ο και την επόμενη στο 45ο λεπτό, αλλά σε αμφότερες τις περιπτώσεις ο Ζίφκοβιτς επιβεβαίωσε το γιατί συγκαταλέγεται στους καλύτερους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος, πραγματοποιώντας σπουδαίες επεμβάσεις στα σουτ του νεαρού επιθετικού.
Η Ξάνθη από την πλευρά της είχε να επιδείξει το άστοχο σουτ του Βασιλακάκη στο 21΄ και πέραν τούτου ουδέν στο πρώτο μισό του αγώνα, αλλά η ανασταλτική λειτουργία της ήταν για ακόμη μια φορά άψογη. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 52΄ με σουτ του Σολτάνι, ενώ ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 58΄ με άστοχο πλασέ του Μπεργκ.
Η απόδοση των «πρασίνων» είχε αρχίσει να φθίνει, όταν ήρθε στο 67΄ ο Θοδωρής Βασιλακάκης να σκοράρει ένα καταπληκτικό γκολ με μακρινό σουτ και να ξαναβάλει την ομάδα του σε τροχιά πλέι οφ, διακόπτοντας το σερί των πέντε αγώνων της χωρίς νίκη και υποχρεώνοντας τον αθηναϊκό σύλλογο στην τέταρτη εφετινή ήττα του.

ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ 3-0

Έξι αγωνιστικές αήττητη, χωρίς μάλιστα να έχει δεχθεί γκολ στις πέντε απ΄ αυτές, συμπλήρωσε η ΑΕΚ επί ημερών Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της, μετά την εύκολη νίκη επί της Λάρισας με 3-0 στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής.
Η Ένωση, που σημείωσε όλα τα τέρματά της με κεφαλιές, μοιράζεται πια την πέμπτη θέση με την Ξάνθη, ενώ οι «βυσσινί» παρέμειναν στα χαμηλά της κατάταξης και συγκεκριμένα στη 13η θέση, με 20 βαθμούς, στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Η ΑΕΚ απείλησε στο 17΄ με την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου αλλά ο Ξενοδόχοφ απέκρουσε σε κόρνερ, όμως στο 24΄ από τη σέντρα του Βάργκας ο Πέκχαρτ σημείωσε το έκτο τέρμα του στο πρωτάθλημα με καλοζυγισμένη κεφαλιά.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δοκάρι του Χριστοδουλόπουλου στο 47΄, όμως από εκείνο το σημείο και ύστερα οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 72΄ έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, την οποία τους αρνήθηκε με έξοχη επέμβαση ο Ανέστης στο μακρινό σουτ του Αβραάμ.
Το εύθραυστο 1-0 είχε αρχίσει να αγχώνει τους γηπεδούχους, ώσπου στο 81ο λεπτό ήρθε ο Τσιγκρίνσκι να γράψει το 2-0 με καρφωτή κεφαλιά, τέσσερις μήνες μετά την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους και ύστερα από κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου.
Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις με νέα κεφαλιά άλλος ένας ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που επέστρεψε από τραυματισμό, ο Ούγκο Αλμέιδα.