Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Επικό λάθος του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή

Σε μια τελείως επιπόλαιη και άστοχη κριτική εναντίον της κυβέρνησης, προχώρησε μέσα στο Κοινοβούλιο ο πρόεδρος της ΝΔ, όταν ....
αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βρέθηκε στην Τούμπα για το ματς ΠΑΟΚ - Σάλκε.

Το επιχείρημα ότι "χειρίζεται μια ευαίσθητη διαπραγμάτευση" και άρα δεν θα έπρεπε να πηγαίνει σε ματς, προκάλεσε αμηχανία, ενώ το ακόμη πιο παιδαριώδες επιχείρημα ότι "φιλοξενήθηκε στη σουίτα μεγαλομετόχου", προκάλεσε αρνητική έκπληξη σε όλους, καθώς είναι αυτονόητο ότι οποιοσδήποτε Υπουργός θα φιλοξενούνταν στη σουίτα -ε δεν θα πήγανε στη Θύρα 4!- και είναι πολύ δύσκολο να πειστεί και ο φανατικότερος οπαδός της ΝΔ, ότι αυτό δείχνει "διαπλοκή με ολιγάρχες". Άλλωστε, μισό μέτρο πίσω από τον Τσακαλώτο, ήταν ο Σταύρος Καλαφάτης.

Παιδαριώδης και εξαιρετικά ρηχή η "μπηχτή" Κυριάκου, έδωσε την ευκαιρία στον Αλέξη, να φανεί πιο ανθρώπινος, πιο φυσιολογικός και κυρίως πιο άνετος, μη διστάζοντας να αυτοσαρκαστεί κομματικά και να αποκαλέσει "γκαντέμη" τον Τσακαλώτο.

Το ότι "δεν το ΄χει" ο Κυριάκος στη Βουλή κι ο Αλέξης "κλέβει εκκλησία" είναι κακό. Το ότι ο Κυριάκος επιτίθεται σε κάθε ευκαιρία -συνήθως βάζοντας αυτογκόλ- στον Ιβάν Σαββίδη, ειναι ακομη πιο κακό: δείχνει ότι ο Κυριάκος είναι υποχείριο Αθηναίων "επενδυτών", που δεν βλεπουν με καλό μάτι την ενασχόληση Σαββίδη με τον ΠΑΟΚ.

Ο Μητσοτάκης γίνεται χωρίς αιτία αντιπαθής στους πολυπληθείς οπαδούς του ΠΑΟΚ, λες και εξυπηρετεί συμφέροντα των ανταγωνιστών του Σαββίδη.

Το να θέλει να ποινικοποιήσει με τετοια εμμονή, την παρέα οποιουδήποτε, με τον Ιβάν Σαββίδη, μοιάζει από τραγελαφικό έως ύποπτο.

Από αυτογκολ σε αυτογκολ πάει ο αρχηγός....