Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Η…γαιδουρινή απόφαση της Ακαδημίας για τον Δημήτρη Μυταρά

Οι Έλληνες θρηνούμε τον χαμό του Δημήτρη Μυταρά, του κορυφαίου ζωγράφου, πανεπιστημιακού δασκάλου και πνευματικού ανθρώπου. Θρηνούν, άραγε, μαζί μας και...
τα μέλη της Ακαδημίας Αθηνών;

Το ερώτημα κάθε άλλο παρά ρητορικό είναι. Και αυτό διότι η Ακαδημία διέγραψε από τις τάξεις της τον σπουδαίο εικαστικό, επειδή…τυφλώθηκε και δεν μπορούσε να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της. Μάλιστα, του ζήτησε πίσω και τους τρεις μισθούς που του είχαν καταβληθεί

Την πραγματικά απίστευτη ιστορία είχε φέρει στο φως ο ίδιος ο Δημήτρης Μυταράς στις 28 Φεβρουαρίου, 2013. Διαβάστε και φρίξτε…
«Έτσι απλά με πέταξαν έξω σαν να ήμουν ένα τίποτα.

Πριν από διόμισι περίπου χρόνια, ταυτόχρονα με την εκλογή μου στην Ακαδημία Αθηνών, είχα μία οπτική νευροπάθεια την οποία δεν διαπιστώσαμε αμέσως και αναγκάστηκα να πάω στη Σουηδία.
Εκεί διαγνώσθηκε η πάθησή μου. Αυτή η πάθηση επέρχεται, αλλά διαρκεί συνήθως 4 χρόνια.

Σε αυτό το διάστημα εγώ δεν έβλεπα και δεν μπορούσα να περπατήσω μόνος μου στον δρόμο. Να σκεφτείτε ότι έχω μια γυναίκα που μου γράφει τα βιβλία μου.

Στο ίδιο διάστημα δεν μπορούσα να πάω στην Ακαδημία. Μάλιστα, τους είχα στείλει και τρία γράμματα, τα οποία είναι ήδη ανακοινωμένα. Τους έγραφα, λοιπόν, ότι δεν μπορούσα να πηγαίνω για αυτό τον λόγο. Και η απάντηση ήταν ότι σύμφωνα με τον κανονισμό της Ακαδημίας θα πρέπει να διαγραφώ γιατί δεν ήμουν εκεί.

Εγώ δεν έλειπα, αλλά ήμουν άρρωστος. Αυτό δεν το έλαβαν ποτέ υπόψιν τους, με αποτέλεσμα να μου κόψουν και τον μισθό. Και δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς μου ζήτησαν πίσω και τους τρεις μισθούς που είχα εισπράξει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Έτσι λοιπόν διεκόπη οποιαδήποτε παροχή είχα εγώ από την Ακαδημία. Εκείνο που ρώτησα επανειλημμένα ήταν να μου απαντήσουν στο αν αποβάλλεται όποιος αρρωσταίνει. Απάντηση δεν πήρα ποτέ. Αυτό που μου στοίχισε περισσότερο ήταν ότι την επόμενη χρονιά δεν υπήρχε το όνομά μου ούτε στην επετηρίδα. Έτσι απλά με πέταξαν έξω σαν να ήμουν ένα τίποτα».

αιχμη

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.