Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Τα ναρκωτικά κάνουν θραύση στην Ελλάδα, αλλά τουλάχιστον έχουμε "Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών"

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής
με την Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών


Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης δέχθηκε σήμερα την Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών κυρία Τέτα-Χριστίνα Παπουτσοπούλου-Διαμαντοπούλου, η οποία τον ενημέρωσε σχετικά με την κατάσταση της χώρας μας σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των ναρκωτικών αλλά και για το πλέον επίκαιρο ζήτημα της σύνδεσης των ναρκωτικών με το προσφυγικό.

«Το θέμα των ναρκωτικών δεν είναι απλά κρίσιμο για την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα για τη νεότητα, αλλά είναι και ένα διεθνές πρόβλημα με πάρα πολλά παρακλάδια. Είναι λοιπόν υποχρέωση κάθε κράτους, κάθε κυβέρνησης, κάθε δημόσιου προσώπου να ασχολείται σε βάθος και κατά το δυνατόν αποτελεσματικά» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, με την Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών να δηλώνει ικανοποιημένη για τα «εξαιρετικά σημαντικά», όπως τα χαρακτήρισε, βήματα της χώρας μας ως προς τη συμμετοχή της και την ανάδειξη του θέματος στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς φορείς.

«Έχουμε καταθέσει εξαιρετικές, καινοτόμες, πρωτοπόρες και δύσκολες προτάσεις τα τελευταία δύο χρόνια, που έχουν ψηφιστεί από όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ, όπως αυτή της αναλογικότητας των ποινών» ανέφερε η κ. Παπουτσοπούλου-Διαμαντοπούλου και ανέφερε χαρακτηριστικά τις θέσεις της χώρας μας, που για πρώτη φορά τέθηκαν στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ το 2016, και αφορούν: «προσφυγικό-ναρκωτικά, σε επίπεδο βοήθειας των ατόμων που έχουν ανάγκη και τη χρήση του διαδικτύου όχι πλέον ως μέσο στο οποίο προστρέχουν οι νέοι για να βρουν τις ουσίες αλλά ως εργαλείο πρόληψης και υποστήριξης των χρηστών».