Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

"Αλτσχάιμερ, έξυπνες ιδέες για πετυχημένα γηρατειά"

Χμμ...πετυχημένος τίτλος για δελτίο τύπου. Ας δούμε για τι πρόκειται:


Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Μιχάλης Χριστοδούλου και το Τμήμα Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, προσκαλούν τους πολίτες να παρακολουθήσουν την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19.00, στο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, οδός Λαγκαδά 221, στη Σταυρούπολη, την Καθηγήτρια Νευρολογίας του Α.Π.Θ. και Πρόεδρο της Πανελλήνιας Oμοσπονδίας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών, κ. Μάγδα Τσολάκη, η οποία θα μιλήσει για το Αλτσχάιμερ (Alzheimer).
Η νόσος αποτελεί την επιδημία του 21ου αιώνα, σε όλες τις χώρες του κόσμου, καθώς στην Ελλάδα μόνο, ζουν σήμερα πάνω από 200.000 άτομα με άνοια, ενώ στον πλανήτη αγγίζουν τα 47 εκατομμύρια.
΄΄Αλτσχάιμερ, έξυπνες ιδέες για πετυχημένα γηρατειά΄΄ είναι ο ακριβής τίτλος της ομιλίας της και θα αναφερθεί στα συμπτώματα της νόσου και την ασφαλή διάγνωση καθώς και σε τρόπους προφύλαξης – πρόληψης.
Η Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Θεολόγος, κ. Μάγδα Τσολάκη, έχει οργώσει από το 1995, με τους συνεργάτες της όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, κάνοντας διαλέξεις, Ημερίδες και Συνέδρια, γιατί πιστεύει ότι η Διά Βίου Μάθηση και εκπαίδευση είναι το βασικό μυστικό για την μακροζωία χωρίς άνοια.