Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Η ΝΔ απέσυρε το ερώτημα για το "Τάμα του Έθνους" με εντολή Μητσοτάκη

Tο αίτημα βουλευτών να χτιστεί εκκλησία, αντιμετωπίστηκε με ανελέητο bullying από τους υπερασπιστές της ανέγερσης τζαμιού και οδήγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαιτήσει....
την απόσυρση των υπογραφών των βουλευτών της ΝΔ, αφού θυμίζει τις απαγορευμένες λέξεις πατρίδα, έθνος, τάμα, Χριστιανισμό, δεξιά, κλπ. Χρησιμοποιήθηκαν όλα τα γνωστά επικοινωνιακά κόλπα bulliyng, ανακατεύθηκε η χούντα, ο Χίτλερ, οι ναζί, οι antifa ο αντισημιτισμός, η ομοφοβία, η τρανσφοβία, η Ισλαμοφοβία ....όλο το οπλοστάσο εκφοβισμού και υποταγής. Όλα τα μέσα της νέας τάξης και όλος ο μηχανισμός υποταγής, που αλληλοτροφοδοτείται στα social και mainstream media, στοχοποιεί ονομαστικά τους βουλευτές που υπέγραψαν μια "ελληνοχριστιανική πρόταση" σε καιρούς διωγμούς κα κατασυκοφάντησης της χριστιανοσύνης, πολύ χειρότερους απ΄αυτούς του Διοκλητιανού.


Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την ερώτηση βουλευτών για το… "τάμα του Έθνους", η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να αποσύρει την ερώτηση που κατατέθηκε προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργού Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου και Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Βέβαια, το κείμενο της ερώτησης δεν υπέγραφαν μόνο βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας υπέγραφαν οι: Γ. Κασαπίδης, Γ. Γιακουμάτος, Γ. Μαρτίνου, Κ. Παπακώστα, Κ. Σκρέκας, Θ. Δαβάκης, Σ. Αναστασιάδης, Χ. Μπουκώρος, Γ. Βαγιωνάς, Σ. Γιαννάκης, Θ. Καράογλου, Β. Μπασιάκος, Ε. Ράπτη.

Η ερώτηση είχε επίσης τις υπογραφές του Ν. Νικολόπουλου (ανεξάρτητος, επικεφαλής Χριστιανοδημοκρατών), Κ. Βλάση, Δ. Κυριαζίδη, Κ. Κατσαφάδου, Δ. Καμμένου (ΑΝΕΛ). Σύμφωνα με την ερώτηση, το «τάμα του Έθνους» είναι η υπόσχεση που είχε δώσει το 1829 η Εθνοσυνέλευση του Άργους σχετικά με την ανέγερση ναού του «Σωτήρος Χριστού» στην Αθήνα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στο Θεό για την βοήθειά του στην επιτυχία της Επανάστασης.

Click4more: Το χρονικό του σκανδάλου της Χούντας
Οι βουλευτές ρωτούν μάλιστα αν η κυβέρνηση προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα παραχώρησης αντίστοιχης με τις ανάγκες του έργου έκτασης σε κατάλληλη περιοχή, σύμφωνα με το αίτημα των πολιτών και του φορέα που εγκρίνουν το θέμα και αναρωτιούνται αν και κατά πόσο υπάρχει άλλος προγραμματισμός και συγκεκριμένο σχέδιο για την υλοποίηση του έργου.

Μεταξύ άλλων, στο κείμενο αναφέρεται πως "η εκπλήρωση του Τάματος του Έθνους και των Ηρώων του Έθνους για την ανέγερση μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού συνεχίζει να αποτελεί ηθική και συμβατική υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας.

Αρωγός είναι και η Εκκλησία της Ελλάδας ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών κ. Αναγνωστόπουλο το κόστος του έργου θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από δωρεές επώνυμων και ανώνυμων Ελλήνων και φιλελλήνων πολιτών, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει αποδεδειγμένα την επιθυμία αυτή.

Επειδή η ηθική αυτή υποχρέωση των Ελλήνων και του κράτους προς τους Ήρωες της Επαναστάσεως του 1821 παραμένει ανεκπλήρωτη εδώ και 188 έτη, επειδή για την έναρξη των εργασιών απαιτείται η παραχώρηση εκ νέου αντίστοιχης έκτασης σε κατάλληλη τοποθεσία (Πεδίο του Άρεως όπου ήδη έχει πραγματοποιηθεί ο θεμέλιος λίθος, ξέφωτα του Ζαππείου ή του Εθνικού Κήπου, Αττικό Άλσος, Τουρκοβούνια, ή αλλού) για την εκπλήρωση του Τάματος του Έθνους".