Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

22χρονη αυτοκτόνησε στη Θεσσαλονίκη από ντροπή, κατόπιν δημοσίευσης γυμνών φωτογραφιών της

Η 22χρονη Γαλήνη, ή Λίνα όπως την....
φώναζαν οι φίλοι της έδωσε τέλος στη ζωή της τον περασμένο Νοέμβριο πέφτοντας στο κενό από τον 9 όροφο της φοιτητικής εστίας όπου διέμενε. Είχε προηγηθεί ένας εφιάλτης όταν γυμνές της φωτογραφίες διέρρευσαν σε social media και η ίδια άρχισε να δέχεται εκβιαστικά και εξευτελιστικά μηνύματα. Οι γονείς της είχαν φύγει λίγες ημέρες πριν το μοιραίο για τη Γερμανία ως μετανάστες.

Εξαρχής η υπόθεση αντιμετωπίστηκε ως αυτοκτονία καθώς τίποτα δεν έδειχνε εγκληματική ενέργεια, όμως οι γονείς της 22χρονης αποκαλύπτουν το κοινωνικό έγκλημα που διαπράχθηκε εις βάρος του παιδιού τους.
Μήνες πριν την τραγωδία η Γαλήνη έκανε μια γυμνή φωτογράφηση με έναν ερασιτέχνη φίλο της φωτογράφο. Οι δυο τους είχαν συμφωνήσει πως οι φωτογραφίες δεν θα δημοσιεύονταν τουλάχιστον όχι προδίδοντας την ταυτότητα της, μόνο που σύντομα οι φωτογραφίες ανέβηκαν στο μπλογκ του και από εκεί κυκλοφόρησαν σε μηδενικό χρόνο στα social media από χρήστη σε χρήστη σε όλα τα Γαννιτσά.

«Εκβίαζαν την Γαλήνη για κάποιες αρρωστημένες ορέξεις που είχαν ότι αν δεν ενδώσεις σε αυτό, θα μάθουν οι δικοί σου» εκμυστηρεύεται η μητέρα της στο Tatiana Live.
Η μητέρα της συγκλονίζει μεταφέροντας την τελευταία επικοινωνία που είχε με τα πρόσωπα της οικογένειας της
«Εκείνο το βράδυ προσπάθησε να με βρει. Για κάποιο λόγο είχα κλείσει το WiFi γιατί την επομένη θα πήγαινα στη δουλειά 4.30 το πρωί. Μου έστειλε κάποια μηνύματα «Μαμά. Μαμά.», εγώ δεν απαντούσα γιατί το είχα κλείσει. «Σε ευχαριστώ που με μεγάλωσες. Μην κλάψεις για μένα. Συγχωρέστε με για όλα τα λάθη που έχω κάνει σε εσάς». Πήρε τηλέφωνο στα αδέλφια της: «Τι θες Λίνα αφού τώρα μιλούσαμε στο viber;» – «Νικολάκη, πήρα να ακούσω τη φωνή σου». Στην Χριστίνα …«Χριστίνα αυτοί είναι οι κωδικοί στο facebook, άνοιξε το αύριο μεθαύριο ή όποτε θες εσύ». Και είχε αφήσει ένα σημείωμα στο σπίτι ότι «Σας αγαπάω όλους. Πάντα ήθελε να ήμουν νέα και όμορφη στον τάφο μου».

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.